Teži uvjeti formiraju snažne generacije

To za njih nije bio posao, nije bila služba nego amanet da pomognu čovjeku u njihovom vremenu da dođe do spoznaje.
Aljo ef. Cikotić: Teži uvjeti formiraju snažne generacije_625a1a15e3822.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Teži uslovi života uzrok su formiranja snažnih pojedinaca, naroda i generacija. Lagodan život uljuljkava ljude bez potrebe za borbom. S te strane, kaže, magistar Aljo ef. Cikotić, može se razumjeti zašto u Sandžaku nakon teškog stanja 90-tih godina dolazi do buđenja.

–Da su došle nove generacije koje sebe nisu žalile, nisu razmišljale o random vremenu jer sad ponovo dolaze neke nove generacije koje prilikom zapošljavanja odmah pitaju kolika je plata, koliko imaju pravo na godišnji odmor, regres. Istina, nisu ni ovi detalji beznačajni ali nisu primarni i nisu prioritet. Te generacije koje su dovele do napretka koji je danas u Sandžaku i ovakav uspjeh bile su generacije na raspolaganju 24 sata i trudili su se da zaista ispune amanet.

To za njih nije bio posao, nije bila služba nego amanet da pomognu čovjeku u njihovom vremenu da dođe do spoznaje i da se naravno uz duhovnu nadgradnju podignu i ustanove i institucije, i materijalno podrže da bi mogle funkcionirati.To su stvari koje nisu oprečne jedne drugima nego se dopunjuju, kaže Aljo ef. Cikotić ramazanski gost predavač u Mešihatu IZ ispred reisa Huseina ef. Kavazovića

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.