Ispunili smo jedan od programskih ciljeva SPP-a

Hvala svima koji su i poslije Muftijnog preseljenja radili aktivno da se ovaj proces dovrši.
Evo zašto Usame Zukorlić nije rekao ni svojoj majci da čekaju rezultate laboratorija o smrti Muamera Zukorlića_62582ef43fa93.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru akreditivao je sve studijske programe, saopćeno je iz ove visokoškolske ustanove. Akreditovani su svi studijski programi osnovnih, masters i doktorskih nivoa, na tri naučna polja.

Tim povodom na društvenim mrežama oglasio se lider Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić.

“Dijelimo radost da je Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru zaokružio proces akreditacije svih studijskih programa, na svim naučnim poljima i time je jedan od velikih programskih ciljeva Stranke pravde i pomirenja ispunjen.

Internacionalni univerzitet je jedan od stubova Sandžaka. Ovaj vakuf je osnovao lider rahmetli akademik muftija Muamer Zukorlić i njime od Novog Pazara načinio studentski grad i podigao ugled našem narodu.

Na krilima uspjeha i djelovanja Stranke pravde i pomirenja kroz Parlament Republike Sebije, rahmetli Muftija je zajedno sa širokim timom ljudi, od kojih su neki i preselili, preko deceniju radio na rješavanju problema koje su nametnule neodgovorne politike.

Hvala svima koji su i poslije Muftijnog preseljenja radili aktivno da se ovaj proces dovrši. Tim ljudi koji su zaslužni za ovaj proces je veliki. Posebno se želim zahvaliti prof. Dr Jeleni Kočović, direktorici NAT-a koja nas je uvjerila nakon Muftijnog preseljenja da se sa tim procesom neće stati riječima “To nam je Amanet prema Muftiji”.

Internacionalni univerzitet će nastaviti da bude bastion istine i znanja na ovim prostorima, na temeljima koje je sazidao rahemtli Muftija. U ime Stranke pravde i pomirenja i u ime Mufty fondacije čestitam Novom Pazaru, Sandžaku i svim dobrim ljudima”, poručio je lider SPP.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.