Naši hafizi ispunjavaju kriterijume mekanskih i medinskih

U zadnje dvije godine zbog korone nije bila organizirana ali vidi se svijest našeg naroda i ljubav prema teraviji s hatmom.
Malić: Naši hafizi ispunjavaju kriterijume mekanskih i medinskih_62577701673a8.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Zajednica se ponosi svojim hafizima koji svaku večer u Islamskom centru na Gazilaru predvode teraviju s hatmom. Dosad su se pratile iz harema Meke i Medine a danas svi s ponosom ističu da gotovo svaka kuća u Sandžaku ima barem jednog učača Kur’ana

“Meni nije poznato da u okruženju postoji slična teravija s hatmom, osim u Meki i Medini. Sve je to maksimalno ukomponovano, organizovano, uigrano. Imam priliku da od 2009. godine učestvujem u teraviji s hatmom. Nekada je broj hafiza bio znantno manji. Sad smo taj broj povećali. Mijenjamo se, nas četvorica smo tu. Što se tiče mukabela, osam hafiza uči mukabelu prije podne u Arap džamiji i poslije ikindije u džamiji na Paricama. Ali, teravija je doživljaj.

U zadnje dvije godine zbog korone nije bila organizirana ali vidi se svijest našeg naroda i ljubav prema teraviji s hatmom. Mnogo ih dođe da čuje cijeli Kur’an stojeći za imamima, za hafizima. Naši hafizi ispunjavaju kriterijume hafiza u Meki i Medini. Osjećaj je pravi ramazanski, teravijski. Ono što možete osjetiti u haremu Meke i medine možete osjetiti i sa našim hafizima. Sve su to hafizi koji imaju dugogodišnje iskustvo ali koji su se usavršavali, nisu ostali na jednom nivou nego su se usavršavali svih ovih godina”, kaže hafiz Irfan ef. Malić direktor Škole Kur’ana Časnog

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.