Izrodi ste svoga roda! 

Zaboravio si “druže Šćepo” da je upravo tvoj zemljak ispod Durmitora, veliki pjesnik Njegoš u svome “Gorskom vijencu” istakao činjenice: “Tvrd je orah voćka čudnovata, ne slomi ga ali polomi zube.”
Dušan Čežek
Dušan Čežek
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Čemu ovo “druže Šćepo” prisjećanje na regiju Durmitora i tvoga okruga, iz baštine psihijatra Radovana i njegovih istomišljenika?

Da si licemjeran i zao, odavno nam je bilo znano, da dolaziš na rođendane svome pulenu i istomišljeniku, najvećem HDZ-ovom nacionalisti, Draganu Čoviću i donekle je podnošljivo.

Da dolaziš u Hercegovinu i grad Mostar sramotno je i nepoželjno, jer ni tvoji stranački mostarci ne znaju niti su svjesni ovoga “ustašluka” i njihovih zlobnih nakana i nedjela, ne samo u toku njihove agresije na ovaj grad i njegove građane, sve do današnjih dana?

Nije nam jasna i tvoja uloga ili njihovo ne poznavanje stanja i uslova našeg bitisanja sa ovakvim zlobnim čimbenicima i njihovim tj. HDZ-ovim rukovodstvom, sa čelnikom orguljašem iz mostarskih Bara?

Veoma nam je poznato tvoje licemjerstvo i netrpeljivost, kao i ignorancija porodice Bakira Izetbegovića, bez obzira na sve usluge i dobra djela njegovoga rah. babe u tvojim mešetarenjima i sticanja tvoga silnog bogatstva u našoj lijepoj Bosni.

Da li ti je u tome, u ovome postdejtonskom periodu, dobro znana i pomogla i tvoja bratija “druže Šćepo” sa jaranima “rušilačkim blizancima” Draganom i Miloradom, kao i vaše zajedničke žurke od Mostara do Laktaša.

Bez protivkandidata: Čović, Dodik i Radončić jednoglasno izabrani za  predsjednike svojih stranaka | Tuzlanski.ba

Da li si odletio u visine, poput tvoga “mukom” stečenog tornja, da sa tih visina ne vidiš niti možeš da razaznaješ šta je dobro za našu jedinu domovinu BiH i njene građane?

Evo, već duže vremena tako lukavo i zločesto poput tvoga “latina” Dragana Čovića, valjda ispijajući i njegova rođendanska vina, pomalo i ošamućeno, u kontinuitetu tebi se lažno pričinjava slika našeg Željka Komšića, koju je nužno na svaki način eleminisati iz vašeg zajedničkog vidokruga?

Možda si “druže Šćepo” postao i nostalgičan, jer su i tebi i Draganu, zasmetali i Bakir i Željko, da zauzmete fotelje u Predsjedništvu naše jedine domovine, te da je na brzinu rasturite, uz pomoć i vašeg guslara i najvećeg Srbina iz Laktaša.

Zaboravio si “druže Šćepo” da je upravo tvoj zemljak ispod Durmitora, veliki pjesnik Njegoš u svome “Gorskom vijencu” istakao činjenice: “Tvrd je orah voćka čudnovata, ne slomi ga ali polomi zube.”

Upravo je taj orah, naš uvaženi poštovani član Predsjedništva, patriota, borac i zlatni ljiljan, naš Željko Komšić, biran od građana i za građane će ponovo i uvijek biti izabran.

Možda “druže Šćepo” i nisi svjetan činjenice da smo mi Bosanci stameni i veliki domoljubni narod a Njegoš svoje najveće djelo – Gorski vjenac počinje stihovima o velikanima njegovog vremena i to riječima “Iz grmena velikoga lafu trudno izać nije, u velikim narodima geniju se gnijezdo vije…”. Jasno je da on je ovom simbolikom htio da naglasi da veliki narodi mogu iznjedriti i velike genije. Da ne može jedan čovjek sam po sebi stvoriti velika djela, bez tog nečeg kolektivnog što nosi u sebi, bez tog istorijskog konteksta i nivoa na kom se njegova nacija nalazi.

Trebao si znati “druže Šćepo“ ili su te trebali informisati tvoje stranačke kolege iz Mostara i Hercegovine, koje nas zlo tare u ovoj regiji i koji je to “genijalac“ koji nas ipak donekle spašava, da tako brzo ne utihnemo, ali se Bosna i Bosanci nikako ne daju, jer je i naš Željko naš veliki Bosanac, veći i od Durmitora i sarajevskog tornja, a takvi kao ti Šćepo, i tvoji blizanci Dragan i Milorad, niste mu još dorasli.

Njegova cjelokupna nacija su samo građani ove nam lijepe, ponosne i prkosne Bosne i Hercegovine, za nju postoji i za nju se i borio i zaslužio i zlatnog ljiljana.

Žalosno je “druže Šćepo“ što u svome “Dnevnom avazu“ zloupotrebljavaš ove mlađane novinare, da često pišu ovakve bbljuvotine i nebuloze, kaljaju kako sami misle lik i djelo našeg Željka Komšića.

Ovi mlađani, nisu shvatili i doživjeli lijepa, humana i dostojanstvena vremena naše mladodti i Titovog sistema obrazovanja i vaspitavanja.

Svakako od takvih, koji su služili nečasnim radnjama, nama veoma znanim, niti ovim našim “cevenima“ koji strogo kriju i svoje knjižice gdje su nekada pripadali, a velikim i skrivenim nacionalistima ili “vjernicima“ u današnje vrijeme iz prvih redova katedrala i crkava, odakle su izmigoljili i poput stjenica i gnjda isisavaju nam naš domovinski krvotok.

Da li ste izdajnici, korumpirane patriote, ulizice ili prikriveni “crvenkasti“ nacionalistički glodari, nije više ni bitno, jer ste istinski rušitelji jedine nam domovine Bosne i Hercegovine i izrodi svoga roda.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.