U Vakufskim kuhinjama – od kuhanog obroka do voća

I mimo Ramazana trpeza u Vakufskim kuhinjama je bogata bez obzira na velike troškove.
U Vakufskim kuhinjama za iftar od kuhanog obroka do voća_62557cb656e7f.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

U toku je već tradicionalna akcija Hajrata prikupljanja novčanih sredstava, kao i namirnica potrebnih za podjelu iftara u vakufskim kuhinjama. Podršku daje i prijateljska organizacija “Bošnjaci Frankfurta i dijaspore”  kroz glavnu akciju “Za iftare vakufskim kuhinjama” prikupljajući novac za iftare koji se dijele u Sandžaku

–I mimo Ramazana trpeza u Vakufskim kuhinjama je bogata bez obzira na velike troškove. Uz kuhani obrok tokom Ramazana korisnici dobijaju hurme, voće,  slatko. Vakufske kuhinje ni u jednom trenutku nisu zatvorene.

Mešihat IZ u Srbiji ima itekako razumijevanja za taj projekat i daje potpunu podršku Hajratu kako bi ga zajedno iznijeli, svakako uz učešće naših ljudi, muslimana. Vakufske kuhinje nemaju podršku zvaničnih institucija već sve što dobiju je od vjernika koji su svjesni koliko projekat znači i koliko je bitan nama kao društvu i kao zajednici, kaže prof. Meliha Preljević koodinator ženske mreže CHR Hajrat.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.