Kad dronovi sade šume

Gubici zelenih površina utiču na klimatske promene i na druge negativne aspekte s kojima se naša planeta već suočava.
IMG_1610
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Kanadska kompanija Flash Forest se bavi pošumljavanjem ogoljenih predela, a za to koristi dronove koji uspevaju da poseju i do 100 hiljada semenki na dan.

U procesu se dakle ne koriste mladice, već semenke, a letelice pomažu i nakon sadnje, jer se vraćaju na „mesto zločina“, nadgledaju mlado drveće i po potrebi ga prehranjuju. Planeta Zemlja je od 1990. godine izgubila milijarde hektara šuma, a posledice su nesagledive. Iako čovek misli da sve može sam, bez drveća ipak ne može. Gubici zelenih površina utiču na klimatske promene i na druge negativne aspekte s kojima se naša planeta već suočava.

Kompanije kao što je Flash Forest bi to mogle da ublaže, jer kombinuju moderne tehnologije i podatke o tome koje biljke rastu u okruženju, zahvaljujući čemu biraju semenke koje imaju najveću verovatnoću da izrastu u dragocena stabla. Krajnje je vreme da se nešto preduzme.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.