Jednako skroman i ponizan i nakon boravka na sedmom nebu

Bio je primjer istinske ljudske veličine, morala, skromnosti i poniznosti prije nego što je uzdignut na sedmo nebo, i nakon što je uzdignut.
Midhat Ibrahim Memija
Midhat Ibrahim Memija
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ukazujući na veličinu ličnosti Allahovog Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, i njegov veličanstveni i savršeni moral, dr Mustafa Mahmud, rekao je: ”Zapamtite da se Muhammed, sallallahu alejhi ve sellem, popeo na sedmo nebo, stigao je do Sidretul-Munteha i prišao (približio se) mjestu kojem se nikada ni jedno stvorenje – ni čovjek ni melek – nije približilo.

A kada se vratio na zemlju opet je bio u službi svoje porodice. Muzao je svoje ovce, krpio svoju odjeću i obuću. Sluga mu je dolazio tražeći da se zauzme za njega kod njegovog gospodara, i on bi to učinio.
Popeo se na sedmo nebo i nastavio jesti za istom sofrom sa siromašnima. Jahao je svoju devu i naređivao svojoj vojsci da u ratu ne sijeku stabla, da ne ubijaju žene, djecu i starce, te da ostave na miru monahe i svećenike i ono čemu se klanjaju.

Bio je primjer istinske ljudske veličine, morala, skromnosti i poniznosti prije nego što je uzdignut na sedmo nebo, i nakon što je uzdignut. Jer, on je posljednji Allahov Poslanik, on je Muhammed, sallallahu alejhi ve sellem.”

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.