Blokiran račun pljevaljske Srednje stručne škole

Ukupan poreski dug Srednje stručne škole iznosi 233.970 eura, a Strunjaš kaže da je nastao u proteklih 15 godina.
Blokiran račun pljevaljske Srednje stručne škole_6253797d87681.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Vršilac dužnosti direktora pljevaljske Srednje stručne škole Bojan Strunjaš kaže za Portal RTCG da je račun te ustanove blokiran i da je u stalnom kontaktu sa Ministrom prosvete, koje, kako navodi, ulaže maksimalne napore u cilju rješavanja ovog problema.

Ukupan poreski dug Srednje stručne škole iznosi 233.970 eura, a Strunjaš kaže da je nastao u proteklih 15 godina, te da se problem mora sistemski riješiti u korist zaposlenih i, na prvom mjestu, učenika.
Rješenjem Uprave prihoda i carina (područna jedinica Pljevlja), koje potpisuje načelnik Eldin Katana, od 4. marta 2022. godine, blokiran je račun Srednje stručne škole na iznos od 66.850 eura, zbog neuplaćenog duga po osnovu poreza i doprinosa na lična primanja, od strane Ministarstva prosvete, kulture i sporta.

Poreski dug Srednje stručne škole iznosi 233.970 eura, a dio poreskog duga od 79.731 eura potiče iz perioda prije 2010 godine, dok je dug od 154.239 eura napravljen u periodu od 2019. godine, od kada resorno ministarstvo ne uplećuje poreze i doprinose na lična primanja zaposlenih u Centru za obuku, koji je jedna od organizacionih jedinica Srednje stručne škole.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.