Visoko smo podigli barjak slobode

Talas slobode krenuo je na prošlim izborima iz Sjenice.
Veliki iftar SPP-a u Tutinu – Visoko smo podigli barjak slobode_625197616cd47.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Rukovodstvo OO SPP-a u Tutinu organizovalo je iftar za svoje aktiviste, simpatizere i građane u prepunoj sali tutinskog restorana “Autotehna”.

U ime domaćina prisutnima su se obratili predsjednik OO SPP-a u Tutinu i budući narodni poslanik u Skupštini Srbije, Zaim Redžepović, kao i predsjednik Odbora SPP-a za dijasporu, gospodin Ljutvo Balkan.

“Ostvarili smo historijsku pobjedu u Tutinu, u najtežem trenutku za naš pokret, a Muftijin amanet zasijao je iz naše opštine. Hvala Tutincima, rukovodstvu pododbora, omladini, brojnim aktivistima koji su iznijeli lavovoski dio kampanje, inspirisani borbom da Tutinu donesemo slobodu. I uspjeli smo u tome”, izjavio je večeras Redžepović.

Gospodin Balkan, obraćajući se gostima, podsjetio je da veliki dio podrške koji je na ovim izborima stigao iz dijaspore, bili su upravo Tutinci.

“Talas slobode krenuo je na prošlim izborima iz Sjenice. Barjak slobode ove godine visoko su podigli i Tutinci. Na sljedećim izborima obećavamo građanima apsolutno pobjedu, a to će biti konačno ispunjenje Muftijinog amaneta”, naglasio je Balkan.

Predsjednik opštine Sjenica Munib Mujagić pozdravljajući prisutne, rekao je da su Tutinci na ovim izborima pokazali visok nivo svijesti i da ovaj grad tek očekuju velike pobjede.

Budući narodni poslanik SPP-a, prof. dr Jahja Fehratović, na početku svog obraćanja izvinio se Tutincima zbog izostanka predsjednika Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlića, koji zbog dženaze u užoj porodici nije mogao biti prisutan na veličanstvenom iftaru u Tutinu.

“Moram da svima priznam da je opštinski odbor SPP-a u Tutinu, u najtežim momentima za stranku pokazao najveću privrženost Muftijinoj viziji i misiji. Zato će tutinski odbor biti i ubuduće primjer cijelom Sandžaku šta znači dostojanstveno nositi amanet rahmetli muftije Muamera Zukorlića”, zaključio je Fehratović.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.