Naše uleme nadaleko nema

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Uspjeh je postignut kroz korektan odnos imama i muftije Dudića koji je dao demokratiju imamima
Hadžija Hajro ef. Tutić: Naše uleme nadaleko nema_6251883cd8284.jpeg
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Novo!
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Iz zaleđine je, kaže hadžija Hajro ef. Tutić, uvijek pomalo utjecao na kadrovsku politiku. Danas je ponosan na sve što je Mešihat Islamske zajednice postigao prolazeći neprestano kroz različita iskušenja. Upsjeh Hajrudin džamije na Paricama gdje je predsjednik džematskog odbora a u čiju obnovu je uloženo 70 hiljada eura uspijeh je svih džematlija ali prvenstveno imama Enesa ef. Ibrovića. Prisjetio se i razgovora s rahmetli muftijom Zukorlićem kad je trebalo izabrati i predsjednika Medžisa IZ Novi Pazar

–Rekoh, šta ćemo za predsjednika. Pitao me, a šta mislim. Kažem, mislim za Enesa ef. Ibrovića. Pitao me, jeam li siguran u njega. Rekoh, jesam. Odgovorio je kratko, Dobro. I sve je bilo završeno s toliko priče. I danas se ponosimo s Odborom Medžlisa na čelu s Enesom ef. i glavnim imamom Enverom ef. Omerovićem. Kad smo se prije nekoliko dana okupili da nam predsjednik Medžlisa podijeli ramazansku hediju, ja ne mogu da vjerujem kakvu ulemu imamo. Koliko je hafiza, svi su mladi, odani.

Što se tiče uleme, hafiza, džemata, džematlija, mislim da to nadaleko nema. Mi na Paricama imamo punu džamiju. Svi su muslimani, vjernici, dobronamjerni. Ali, politika je učinila svoje. Ima i utjecaja tumačenja islama, ali je to sve skoro ujedinjeno, kao kompaktna cjelina. I zato se tolike pare daju i toliko ulaže. Uspjeh je postignut kroz korektan odnos imama i muftije Dudića koji je dao demokratiju imamima, kaže, između ostalog, hadžija Hajro ef. Tutić predsjednik džematskog odbora Hajrudin džamije.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

Budimo prijatelji

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.