Izložba najboljih likovnih radova Festivala stvaralaštva mladih

Putem izložbe likovnih radova mladi umetnici su stvorili svoju prvu komunikaciju sa publikom i još jednom dokazali da je Novi Pazar podneblje koje obiluje talentima.
Otvorena izložba najboljih likovnih radova Festivala stvaralaštva mladih_6250c1e01da6b.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

U Galeriji multimedijalnog centra u Novom Pazaru otvorena je izložba najboljih likovnih radova na Festivalu stvaralaštva mladih 2022.  S obzirom da je ovogodišnji festival, nakon dve godine pauze, bio revijalnog karaktera, svim autorima novopazarskih osnovnih i srednjih škola, čiji su radovi izloženi u Galeriji MMC-a uručene su plakete.

“Putem izložbe likovnih radova mladi umetnici su stvorili svoju prvu komunikaciju sa publikom i još jednom dokazali da je Novi Pazar podneblje koje obiluje talentima”, izjavila je koordinatorka izložbe Ajla Dazdarević.

Odlukom stručnog žirija u sastavu: Amra Hodžić Jejna, Ajla Dazdarević i Muhamed Đerlek Max predstavljen je impresivan broj crteža, slika rađenih tehnikama ulja ili akrilika na platnu, grafika, asamblaža, mozaika, vitraža, digitalnih printova i plakata, a najbolji autori su dobili posebne pohvale.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.