Google mape dobijaju nova ažuriranja

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Ažuriranje bi trebalo da olakša planiranje sledećeg putovanja.
IMG_1598
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Novo!
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

S obzirom da će sezona putovanja uskoro početi, Google mape dobijaju ažuriranje koje bi trebalo da pomogne da planiranje odmora bude malo lakše zahvaljujući poboljšanim detaljima i novoj funkciji koja će izračunati procenjene cene putarine.

Iako su Google mape mogle reći koje rute imaju putarinu a koje ne, nismo dobijali mnogo informacija osim toga. Sada, u ažuriranju koje će biti objavljeno kasnije ovog meseca i koje će pokriti više od 2.000 puteva širom SAD, Indije, Japana i Indonezije, korisnici će moći da vide procenjene cene putarine dobijene od lokalnih vlasti. To znači da bi trebalo da imate više informacija kada pokušavate da pronađete najjeftiniji način da stignete do svog odredišta, pri čemu Google mape čak uzimaju u obzir stvari kao što su različiti načini plaćanja i dani u nedelji.

Naravno, ako želite da uštedite što više novca, Google će i dalje prikazivati besplatne rute i pružiti opciju da potpuno blokira prikaz ruta sa putarinama. Zatim, kako bi vožnja kroz nepoznatu teritoriju bila manje strašna, Google mape takođe dobijaju poboljšane detalje. Uskoro ćete moći da vidite stvari poput semafora i znakova za zaustavljanje, zajedno sa dodatnim informacijama o obližnjim interesantnim mestima i još preciznijim obrisima zgrada.

Takođe, Google kaže da će u odabranim gradovima korisnici moći da uoče detalje poput oblika puta, uključujući karakteristike kao što su medijane i ostrva. Predviđeno je da ažuriranje bude uvedeno na Android-u, iOS-u, Android-u i CarPlay-u u odabranim zemljama u narednim nedeljama.
Za one sa iOS uređajima, Google dodaje nekoliko dodatnih funkcija za korišćenje širom Apple-ovog ekosistema. Na iPhone i iPad uređajima, mape dobijaju novi vidžet putovanja koji će vam omogućiti da zakačite sledeće putovanje na početni ekran.

Pored toga, standardni vidžet za pretragu Google mapa takođe dobija smanjenje veličine, tako da možete brzo da potražite odredište bez da vidžet zauzme previše prostora na ekranu.
Takođe, Google dodaje dublju podršku za Google mape na Apple Watch-u. Mogućnost da potražite odredište, pa čak i da vidite uputstva na svom satu, a sve to bez potrebe da koristite telefon. Pored toga, iOS Spotlight, Siri i aplikacija Shortcuts takođe dobijaju integraciju Google mapa u narednim mesecima, tako da možete lakše tražiti mesto pomoću glasovnih komandi.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

Budimo prijatelji

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.