Iftar u Sjenici

Želim da vam se zahvalim za najljepšu kampanju koju smo imali do sada od kako se bavimo politikom, što smo imali kampanju pozitivne energije, kampanju pozitivnih rezultata, kampanju projekata, kampanju vizije.
Ilustracija: Marina Muun
Ilustracija: Marina Muun
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Rukovodstvo Stranke pravde i pomirenja organiziralo je iftar u Sjenici za svoje simpatizere i aktiviste.

Predsjednik opštine Sjenica Munib Mujagić naglasio je da su ovo historijski dani za Sjenicu ali i za cijeli Sandžak.

“Želim da vam čestitam pobjedu, ovo je ekipa koja je iznijela izbore u najvećem procentu i ova pobjeda pripada vama. Želim da vam kažem da su ovo historijski dani ne samo za Sjenicu nego za cijeli Sandžak i da ste savremenici promjena u društvu, vaša djeca i unučad će ubirati plodove ovih promjena. Mijenjamo jedno duboko zahrđalo društvo koje je 30 godina funkcionisalo na lošim osnovama i neko reče da smo smi muftijin amanet ispunili mijenjajući sve ovo. Ja bih se slozio djelimično jer mislim da je muftijin amanet način života i da mi taj amanet moramo nositi dok smo živi i dok god ovaj prostor Pešteri i Sandžaka ne bude potpuno uređen, dok ne ujedinomo Islamsku zajednici, da Islamska zajednica bude jedinstvena i dok ovaj prostor ne bude prostor gdje će se ljudi doseljavati a ne iseljavati i gdje će se dostojanstveno živjeti.”

Prisutnima se obratio i predsjednik Grupe građana “Bez diskriminacije” Aldin Kurtović.

“Imam želju da se zahvalim svima vama koji ste dali poseban doprinos ovoj pobjedi. Da se zahvalim mojim saborcima iz Grupe građana “Bez diskriminacije” koji su nesebično sebe dali. Hvala vam svima od srca.”

Predsjednik Skupštine opštine Sjenica prof. dr Rejhan Kurtović pozvao je još jednom sve da se pridruže Stranci pravde i pomirenja.

“Pokazali smo da smo najjača stranka u Sjenici, najjača strana u Srbiji i da smo najjača stranka u Sandžaku. Najjača smo stranka u Srbiji jer smo imali najčistiji i najbolju kampanju, nismo imali kampanju blaćenja protivnika. U našoj izbornoj kampanji smo prezentovali rezultate koje smo ostvarili u minulom periodu, projekte i kompletan izborni program. Teško nam je noćas bez našeg muftije, teško nam je što on nije sa nama ali je on u našim dovama, mislima i srcima. Mi se i večeras sa ovog mjesta zavjetujemo da nećemo odustati od muftijinog puta i da ćemo dok smo živi slijediti njegov put i čuvati njegov amanet. Nikada ne zaboravite, muftija je živ sve dok živimo mi. Pozivamo sve kvalitetne ljude iz drugih stranaka da nam se pridruže, Stranka oravde i pomirenja je otvorena, odavde iz Sjenice još jednom pružamo ruku pomirenja, još jednom zovemo sve da nam se pridruže.”

Prisutnima se obratio i predsjednik Opštinskog odbora u Tutinu Zaim Redžepović.

“Imam potrebu da vam se zahhvalim za sve što ste uradili, znam da naša snaga bez ovoga što ste vi radili, ne bi izgledala ovako. Od srca vam čestitam na odličnim rezultatima i što se vas tiče vi samo nastavite ovako, a mi ćemo se potruditi da budemo još bolji.”

Potpredsjednik Stranke pravde i pomirenja prof. dr Jahja Fehratović poručio je da ova stranka čuva mir na Balkanu.

“Želim da vam se zahvalim na tome što smo uspjeli svi zajedno da sačuvamo čistotu misije i vizije rahmetli akademika muftije Muamera Zukorića. Potrebo nam je da nastavimo ovim putem kako bismo još jače i još ubjedljivije ostvarilli snove koji su sanjani. Da nastavimo ovom putem i ovdje u Sjenici, i u Tutinu, i u Novom Pazaru, u cijelom Sandžaku ali i izvan Sandžaka jer ova ideja ne čuva samo Bošnjake i Sandžak, već čuva mir na cijelom Balkanu.“

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić poručio je da Sjenica ima ogromnu perspektivu.

“Vi ste zaista napunili srca svih sljedbenika rahmetli muftije šitom Balkana. 2012. godine sam se sa jednim drugom iz Sjenice pripremao za miting koji smo trebali da imamo na trgu u Novom Pazaru i to je vrijeme bilo tuhaf, nije baš mirisalo na dobre rezultate i taj mi se drug sekirao kako ćemo da prođemo, ja sam mu tada rekao ne brini se ti prvo gdje cemo osvojiti vlast je Sjenica. Hvala Bogu 8. godina od toga prvo mjesto gdje je Stranka pravde i pomirenja osvojila vlast je bila Sjenica i sada prva opština gdje imamo većinu je Sjenica i to je jedina opština koja je imala čast da bude vođena pod vođstvom rahmetli muftije Zukorlića. Želim da vam se zahvalim za najljepšu kampanju koju smo imali do sada od kako se bavimo politikom, što smo imali kampanju pozitivne energije, kampanju pozitivnih rezultata, kampanju projekata, kampanju vizije. Mi imamo jasnu viziju šta hoćemo da napravimo od Sjenice. Mi smo stranka koja se bavi projektima, želimo korak po korak postepeno da ostvarimo rezultate kao što smo korak po korak pokrenuli izgradnju najmodernije škole u Sjenici, kao što smo korak po korak doveli do toga da auto-put prođe kroz Sandžak, Sjenica je odjedanom mjesto gdje se ne uzima novac od građana za asfaltiranje ulica.”

U ime Izbornog štaba prisutnima se obratio Hako Duljević.

“Ako bih ja večeras morao izgovoriti samo jednu rečenicu, ona bi glasila okavo: osjećam se kao da je sve ovo tek počelo, iako utakmica traje mnogo dugo, mi smo svježi i voljni da nastavimo da koračamo hrabro o dostojno ovim putem. Imamo vlast ovdje u Sjenici i ova vlast mora da omili život ovim ljudima ovdje a svi mi smo tu da im pomognemo da se to i ostvari.”

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.