Ugljanin zadovoljan rezultatom

Istakao je da bi bio ponosan i na manju podršku, jer su to sve glasovi građana koji podržavaju njihov politički program.
38895B27-72B8-4249-B4CF-746BDAC853D5
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin ocijenio je danas da su parlamentarni izbori u Srbiji protekli u nepoštenim, nefer i nekorektnim uslovima, naročito za manjinske stranke i opoziciju, ali da su oni zadovoljni sa preko 20.500 glasova koje su osvojili, iako je SDA Sandžaka za dvije godine izgubila preko 4.000 glasova

On je na konferenciji za novinare rekao da neće ništa mijenjati u svojoj politici i da ga brojke ne zabrinjavaju.

Istakao je da bi bio ponosan i na manju podršku, jer su to sve glasovi građana koji podržavaju njihov politički program, koji su predstavljali tokom kampanje.

„Naša dva poslanika, koji imaju znanje, iskustvo i dokazane sposobnosti, već imaju napisan program o tome šta će konkretno tražiti, šta su im prioriteti i uopšte kako će postupati u Skupštini Srbije, na koji je preko 20.500 građana dalo svoj overen potpis. Nismo jedini koji su na ovim izborima dobili manje poslanika i to nas ne obeshrabruje“, rekao je Ugljanin.

On je odgovarajući na pitanje radija Sto plus rekao da im je interes osnivanje poslaničke grupe u parlamentu, te da očekuje podršku manjinskih stranaka iz Vojvodine i opozicije.

„Mi ćemo tražiti ljude koji će da podrže naš program i da se zalažu za njega, jer bi se formiranjem poslaničke grupe naš glas bolje čuo. Međutim, ukoliko do toga ne dođe, bićemo zadovoljni i samostalnim delovanjem naša dva poslanika“, rekao je Ugljanin.

On smatra da su Albanci na ovim izborima bili diskriminisani i da mu je žao što njihov dosadašnji partner, Partija za demokratsko delovanje Šaipa Kamberija nije osvojila nijedno poslaničko mesto.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.