2000 glasova dijeli SPP od 4. narodnog poslanika

Očekuje se i ponavljanje izbora na nekim izbornim mjestima, gdje se glasači i simpatizeri SPP-a nadaju četvrtom narodnom poslaniku.
2000 glasova dijeli SPP od 4. narodnog poslanika_624e4bac3fef3.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Prema podacima Republičke izborne komisije na 98.9% prebrojanih glasova lista “Muftijin amanet – Stranka pravde i pomirenja (SPP) – Usame Zukorlić” osvojila je 35.625 glasova, što čini 0.95% od ukupnog broja glasova.

Time je SPP uvećala rezultat za skoro 4.000 glasova više nego na parlamentarnim izborima održanim prije dvije godine, iako je u Prijepolju rezultat pao za cijelih 1.000 glasova.

Još uvijek nisu unijeti svi glasovi iz inostranstva, kao i neki dijelovi centralne i južne Srbije. Očekuje se i ponavljanje izbora na nekim izbornim mjestima, gdje se glasači i simpatizeri SPP-a nadaju četvrtom narodnom poslaniku.

Razlika između ovih i prošlih izbora je izlaznosti koja je sada veća, kao i u broju stranaka koje su prešle cenzus, jer je prag sa 5% spušten na 3%.

Da su se ponovile okolnosti od prošlih izbora, SPP bi imala šansu i za 5 narodnih poslanika.

Sigurno mjesto u Skupštini Srbije imaju Usame Zukorlić, dr Jahja Fehratović i Zaim Redžepović, dok je 4. na listi dr Misala Pramenković.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.