6.11.2021- 6.4.2022.

Siguran sam da bi bio ponosan i radostan na ovaj uspjeh i na to što smo iznjedrili generaciju koja će dostojanstveno i ponosno ustrajavati na njegovom putu.
6.11.2021- 6.4.2022._624d99d3ee4a8.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Navrši se pet mjeseci od smrti našeg lidera, vođe i učitelja rahmetli akademika muftije Muamera Zukorlića da mu Allah Dragi podari najljepše mjesto u Džennetu.

Za ovih pet mjeseci bilo je mnogo iskušenja, ali hvala Allahu generacija pobjede je uzela čvrsto Muftijin amanet u svoje ruke.

Od nedjelje navečer pomiješana su osjećanja, historijska pobjeda na koju bi on bio ponosan i Božija odredba da je doživimo bez njega, ali na zaslonima i berićetom njegovog djelovanja i postojanja.

Siguran sam da bi bio ponosan i radostan na ovaj uspjeh i na to što smo iznjedrili generaciju koja će dostojanstveno i ponosno ustrajavati na njegovom putu.
I sada još jednom kažem da smo kao narod i ljudi položili, da smo dokazali jačinu i nesalomivost ideje. A Stvoritelj nam je otvarao puteve i pomogao da ispred svih nas stavimo Usamu Zukorlića koji je za ovih pet mjeseci pokazao da je uz rahmetli Muftiju sazrijevao i vrlo često nepravedno sklanjan, mada tada ponekad i samoinicijativno, po strani – ali je u odsutnim trenucima, bez obzira na bol zbog gubitka najmilijeg, trezveno i odgovorno preuzeo najteži mogući amanet i iz dana u dan pokazuje i veličinu karaktera i liderskih kapaciteta.

Narod je to prepoznao, i iskrenost, i nepokolebljivost, i energiju, i snagu, i harizmu, i odlučnost, i mudrost, i umijeće, i vještine, i sve ono čime je zaslužio da stane pred ovaj narod i povede generaciju pobjede.

Hvala svima koji su stali uz ovaj amanet, i narodu bošnjačkom ovdje u Sandžaku i dijaspori, i narodu srpskom koji je poštovao našeg rahmetli Muftiju i u Usami spoznao njegove osobine, i narodu albanskome koji zna da cijeni učinjeno dobro, i narodu romskome koji u ovoj ideji vidi iskrenost i nadu za svoju budućnost, i svim drugim građanima Republike Srbije, njima preko 36000 koji su nas svojim povjerenjem obavezali da nastavimo ovu časnu misiju.

Budućnost dolazi sa mladim, pametnim i predanim ljudima, koji u Usami imaju svog brata, prijatelja, predvodnika i nasljednika plemenite ideje plemenitoga oca, rahmetli Muftije Muamera Zukorlića. A ja lično, i svi mi koji smo stali uz Usamu i ove čestite i mlade ljude ponosni smo jer znamo da će ono što je rađeno prethodne tri decenije imati svoju budućnost i da tek sada slijede pobjede koje će u cijelosti izmijeniti sliku naše stvarnosti i osigurati da se snovi Muftijine generacije ostvare, a to je najveća moguća sreća koja nas može zadesiti i ispuniti naša bića.

Mladi, na vama je sada – vi ste ti koji trebate sebi, svojim porodicama i svom narodu. To je najveći legat rahmetli muftije Zukorlića, prigrlite ovaj amanet i budite generacija pobjednika

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.