Novi Pazar: Primjetna razlika

Do nekih konačnih, zbirnih rezultata ćemo doći kada održimo našu Gradsku izbornu komisiju koja je jedin ovlašćena da dobije zbrine rezultate.
Novi Pazar: Primjetan rast SPP-a, osjetan pad koalicije SNS-SDP i stranke SDA Sandžaka_624ba8a5b1801.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Gradska izborna komisija objavila je preliminarne rezultate izbora u Novom Pazaru. Glasalo je skoro 45% upisanih birača. Rezultati pokazali da je lista “Muftijin amanet – SPP – Usame Zukorlić” zabilježila primjetan rast, dok su koalicija “SNS-SDP” i SDA Sandžak zabilježile osjetan pad u broju glasova.

“Što se tiče Parlamentarnih izbora mogu da vam kažem da je od 87.882 upisana birača, glasalo 39.413, što je ukupno 44.88% izlaznosti. Aleksandar Vučić – lista “Zajedno možemo sve” ostvarila je 14.038 glasova, zatim lista “Muftijin amanet – SPP – Usame Zukorlić” 10.986 glasova, i lista “SDA Sandžaka – dr Sulejman Ugljanin” ostvarila je 8.145 glasova. To bi otprilike bili najbolji rezultati. Na četvrtom mjestu je Marinika Tepić sa 1.536 glasova. Svi ostali su zaradili malo manje.

Što se tiče predsjedničkih izbora bilo je 39.367 onih birača koji su glasali, što je 44.83%. Najviše je glasova dobio Aleksandar Vučić – 24.255, drugi je Zdravko Ponoš – 7.780 i na trećem mjestu Biljana Stojković 1.775 glasova. Ovo su preliminarni rezultati. Mi nastavljamo rad. Radili smo čitavu noć, posljednji su otišli negdje jutros oko 08:30h. Do nekih konačnih, zbirnih rezultata ćemo doći kada održimo našu Gradsku izbornu komisiju koja je jedin ovlašćena da dobije zbrine rezultate”, kazao je predsjednik GIK u Novom Pazaru Radoslav Milić.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.