Gotovo natpolovična pobjeda liste “Muftijin amanet”

Na osnovu obrađenih rezultata sa svih 65 biračkih mjesta utvrđeno je da je broj birača koji je glasao 12.527 birača.
OIK u Sjenici: Gotovo natpolovična pobjeda liste “Muftijin amanet”_624b997144933.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Prema podacima Opštinske izborne komisije u Sjenici izlaznost je bila nešto više od 47,5%. Najbolji izborni rezultat ostvarila je lista “Muftijin amanet – SPP – Usame Zukorlić” sa skoro natpolovičnim brojem glasova. SDA Sandžaka ostvarila je nešto više od 22%, dok je lista “Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve” ostvarila skoro 20%.

“Na osnovu obrađenih rezultata sa svih 65 biračkih mjesta utvrđeno je da je broj birača koji je glasao 12.527 birača, što je 47.52%. Ubjedljivu pobjedu, dakle gotovo natpolovičnu je odnijela lista “Muftijin amanet – SPP – Usame Zukorlić”, sa osvojenih 5.343 glasa, odnosno 42.65%. Na drugom mjestu je lista “SDA Sandžaka” sa osvojenih 2.765 glasova, odnosno 22.07%. Na trećem mjestu je lista “Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve” sa osvojenih 2.387, odnosno  19.05%. Na četvrtom je mjestu lista “Ivica Dačić – Premijer Srbije” sa osvojenih 949 glasova, odnosno 7.58%. Ostale liste nisu napravile neki značajan rezultat.

Što se tiče predsjedničkih izbora, ubjedljivu je pobjedu u Sjenici odnio kandidat Aleksandar Vučić sa osvojenih 9.301 glas. Na drugom je mjestu kandidat Zdravko Ponoš sa osvojenih 1.579 glasova, dok ostali kandidati nisu ostvarili neki značajan rezultat”, kazao je predsjednik OIK u Sjenici Adnan Ciljević.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.