Dosta nam je laži i obmana, strpite se do oktobra! 

Ovo namjerno u više navrata pišem i objašnjavam, mojim Sarajlijama i Bosancima, radi istinskih i pravih informacija, kao građanin koji ne pripada niti jednoj stranci.
Ilustracija: Molly Kate Young
Ilustracija: Molly Kate Young
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Poštovani i dragi moji Bošnjaci, sa velkom mukom i tegobom ovo vam pišem, sa željom da vas ponešto i priupitam.

Prije svega, čitajući ”Dnevni avaz” sa sljedećim naslovom i sadržajem teksta, pitam vas iskreno da li je istinski ”drug Šćepa” vaš glasogovornik.

Krajnje je licemjerno i ogavno, ovako pisati o Željku Komšiću, a redovno posjećivati i slaviti rođendane sa našim dušmanima i nacionalistima, rušiteljima našega državničkog sistema, sa orguljašem i guslarom.

Drugo je pitanje, da li se on kao takav,ovakav glasogovornik, zaista u vaše ime, može pozivati i na ugledne ličnosti kod Bošnjaka, kao što su:

Treće je pitanje, da li ovi naši Bošnjaci znaju ili to namjerno neće da znaju, da Željku Komšića ni u kome slučaju nisu birali Bošnjaci, već su ga birali građani ove nam jedne i jedine građanske domovine Bosne i Hercegovine?

Četvrto pitanje je, da li je istinska želja i nastojanja naših Bošnjaka za nekom ”fildžan” državom, u interesu i Herceg Bosne i Republike srpske, ili ste za građansku opciju?

Poštovani moji Bošnjaci, nije moguće vulgarna praksa i nakaradna ideološka matrica, sa kakiću ili piškiću, poput orguljaša i guslara, Čovića i Dodika srpsko-hrvatskih veliko nacionalista, koji sa cinizmom i mržnjom, svojim animozitetom prema Željku Komšiću, lažu i ubjeđuju i domaće i atrane aktere o njihovoj nacionalističkoj ideologiji i potrebi.

Nije dovoljno niti nužno, da nam ”drug Šćepa” samo dolazi na rođendane u Mostar kod svoga mentora, jarana i istomišljenika, veliko hrvatskog nacionalistu HDZ-a i njihove ustaške ideologije, orguljaša Dragana Čovića, pa da ga uzme u zaštitu i podrži njegovu lažnu Gebelsovu doktrinu o ugroženosti ovoga hrvatskoga roda u našoj domovini Bosni i Hercegovini.

 

Kao rođeni Sarajlija, Bosanac ili Bosanski Srbin, visoki intelektualac, privrednik, profesor i iskreni patriota ove mi jedine domovine, sa svojim društveno – političkim angažovanjem od Saveznog parlamentarca iz Juge, do postdejtonskog Gradskog vijećnika grada Mostara i predsjednika Gradskog vijeća, kao dugogodišnji stanovnik ovoga grada, bio sam istinska žrtva ideološke, ustaške politike HDZ-a i njenih čimbenika, sa njihovim ”doglavnikom” i čelnikom Draganom Čovićem.

Upravo, zahvaljujući i njihovom djelovanju, lansiranju laži, diskriminacijom i majorizacijom u ovome gradu, kao i u ostalim djelovima Hercegovine, Dragan Čović sa svojim HDZ-om i HNS-om i istomišljenicima, postali su grobari svojih hercegovačkih Hrvata.

Bilo bi nužno i možda i dovoljno za neposrednu spoznaju njihovih htijenja i nakana, kada bi se cjelokupna ova vrhuška, uglednih Bošnjaka iz moga rodnoga Sarajeva, za dio vremena nastanila u Mostaru, u njihovom dijelu grada, te spoznala svu mučninu i tegobe ovoga zajedničkog suživota.

Možda bi, mojim Bošnjacima, tek tada bila sasvim jasna i dobrobit za građane i ovu nam domovinu, što je Željko Komšić izabran na ovu funkciju u Predsjedništvu.

Ovo namjerno u više navrata pišem i objašnjavam, mojim Sarajlijama i Bosancima, radi istinskih i pravih informacija, kao građanin koji ne pripada niti jednoj stranci, nikako kao simpatizer ili zaljubljenik u Željka Komšića, već isključivo kao izvrstan poznavalac naših sveukupnih prilika i značaja i uloge Željka Komšićau ovim našim turbulentnim uslovima.

Pored činjenice i priča, koje su naši susjedi ispričali, za sva vremena svojim komšijama u ovome gradu i šire, te kobne 1993 godine 09. maja, mišljena sam da će se konačno osvjestiti i opametiti, te odbiti sva odlikovanja i priznanja koja dijeli HDZ i njegovi čimbenici, po ideološkoj matrici svoga oca nacije,umrlog Franje Tuđmana.

Niti u kojem slučaju, ne smiju se podržavati ili usmjeravati voda na mlin ”rušilačkih blizanaca” orguljaša i guslara, Dragana Čovića i Milorada Dodika, kada je u pitanju uloga, lika i djela našeg Željka Komšića, ako je nužno sve do opstojnosti ovakvih dušmana i glodara, naše zajedničke domovine.

NIKO RACIONALAN U BIH NEĆE VJEROVATI FAHRUDINU RADONČIĆU: HDZ i SBB  spašavaju Dodika koji s Putinom gura prst u oko Zapadu | Slobodna Bosna

Ne smijemo, poštovani i dragi moji Bošnjaci i Bosanci, moje Sarajlije da zaboravimo njihovu ”rušilačku” ulogu kroz ideologiju njihovog istovjetnog razmišljanja ili djelovanja.

Građani ove nam naše ponosne i prkosne domovine Bosne i Hercegovine dobro znaju i pamte, siguran sam da do narednog oktobra ove godine mnogo toga neće zaboraviti, te će svoje zlatne glasove podariti iskrenim domoljupcima i patriotima.

 

 

 

 

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.