Dosta nam je laži i obmana, strpite se do oktobra! 

Ovo namjerno u više navrata pišem i objašnjavam, mojim Sarajlijama i Bosancima, radi istinskih i pravih informacija, kao građanin koji ne pripada niti jednoj stranci.
Ilustracija: Molly Kate Young
Ilustracija: Molly Kate Young
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Poštovani i dragi moji Bošnjaci, sa velkom mukom i tegobom ovo vam pišem, sa željom da vas ponešto i priupitam.

Prije svega, čitajući ”Dnevni avaz” sa sljedećim naslovom i sadržajem teksta, pitam vas iskreno da li je istinski ”drug Šćepa” vaš glasogovornik.

Krajnje je licemjerno i ogavno, ovako pisati o Željku Komšiću, a redovno posjećivati i slaviti rođendane sa našim dušmanima i nacionalistima, rušiteljima našega državničkog sistema, sa orguljašem i guslarom.

Drugo je pitanje, da li se on kao takav,ovakav glasogovornik, zaista u vaše ime, može pozivati i na ugledne ličnosti kod Bošnjaka, kao što su:

Treće je pitanje, da li ovi naši Bošnjaci znaju ili to namjerno neće da znaju, da Željku Komšića ni u kome slučaju nisu birali Bošnjaci, već su ga birali građani ove nam jedne i jedine građanske domovine Bosne i Hercegovine?

Četvrto pitanje je, da li je istinska želja i nastojanja naših Bošnjaka za nekom ”fildžan” državom, u interesu i Herceg Bosne i Republike srpske, ili ste za građansku opciju?

Poštovani moji Bošnjaci, nije moguće vulgarna praksa i nakaradna ideološka matrica, sa kakiću ili piškiću, poput orguljaša i guslara, Čovića i Dodika srpsko-hrvatskih veliko nacionalista, koji sa cinizmom i mržnjom, svojim animozitetom prema Željku Komšiću, lažu i ubjeđuju i domaće i atrane aktere o njihovoj nacionalističkoj ideologiji i potrebi.

Nije dovoljno niti nužno, da nam ”drug Šćepa” samo dolazi na rođendane u Mostar kod svoga mentora, jarana i istomišljenika, veliko hrvatskog nacionalistu HDZ-a i njihove ustaške ideologije, orguljaša Dragana Čovića, pa da ga uzme u zaštitu i podrži njegovu lažnu Gebelsovu doktrinu o ugroženosti ovoga hrvatskoga roda u našoj domovini Bosni i Hercegovini.

 

Kao rođeni Sarajlija, Bosanac ili Bosanski Srbin, visoki intelektualac, privrednik, profesor i iskreni patriota ove mi jedine domovine, sa svojim društveno – političkim angažovanjem od Saveznog parlamentarca iz Juge, do postdejtonskog Gradskog vijećnika grada Mostara i predsjednika Gradskog vijeća, kao dugogodišnji stanovnik ovoga grada, bio sam istinska žrtva ideološke, ustaške politike HDZ-a i njenih čimbenika, sa njihovim ”doglavnikom” i čelnikom Draganom Čovićem.

Upravo, zahvaljujući i njihovom djelovanju, lansiranju laži, diskriminacijom i majorizacijom u ovome gradu, kao i u ostalim djelovima Hercegovine, Dragan Čović sa svojim HDZ-om i HNS-om i istomišljenicima, postali su grobari svojih hercegovačkih Hrvata.

Bilo bi nužno i možda i dovoljno za neposrednu spoznaju njihovih htijenja i nakana, kada bi se cjelokupna ova vrhuška, uglednih Bošnjaka iz moga rodnoga Sarajeva, za dio vremena nastanila u Mostaru, u njihovom dijelu grada, te spoznala svu mučninu i tegobe ovoga zajedničkog suživota.

Možda bi, mojim Bošnjacima, tek tada bila sasvim jasna i dobrobit za građane i ovu nam domovinu, što je Željko Komšić izabran na ovu funkciju u Predsjedništvu.

Ovo namjerno u više navrata pišem i objašnjavam, mojim Sarajlijama i Bosancima, radi istinskih i pravih informacija, kao građanin koji ne pripada niti jednoj stranci, nikako kao simpatizer ili zaljubljenik u Željka Komšića, već isključivo kao izvrstan poznavalac naših sveukupnih prilika i značaja i uloge Željka Komšićau ovim našim turbulentnim uslovima.

Pored činjenice i priča, koje su naši susjedi ispričali, za sva vremena svojim komšijama u ovome gradu i šire, te kobne 1993 godine 09. maja, mišljena sam da će se konačno osvjestiti i opametiti, te odbiti sva odlikovanja i priznanja koja dijeli HDZ i njegovi čimbenici, po ideološkoj matrici svoga oca nacije,umrlog Franje Tuđmana.

Niti u kojem slučaju, ne smiju se podržavati ili usmjeravati voda na mlin ”rušilačkih blizanaca” orguljaša i guslara, Dragana Čovića i Milorada Dodika, kada je u pitanju uloga, lika i djela našeg Željka Komšića, ako je nužno sve do opstojnosti ovakvih dušmana i glodara, naše zajedničke domovine.

NIKO RACIONALAN U BIH NEĆE VJEROVATI FAHRUDINU RADONČIĆU: HDZ i SBB  spašavaju Dodika koji s Putinom gura prst u oko Zapadu | Slobodna Bosna

Ne smijemo, poštovani i dragi moji Bošnjaci i Bosanci, moje Sarajlije da zaboravimo njihovu ”rušilačku” ulogu kroz ideologiju njihovog istovjetnog razmišljanja ili djelovanja.

Građani ove nam naše ponosne i prkosne domovine Bosne i Hercegovine dobro znaju i pamte, siguran sam da do narednog oktobra ove godine mnogo toga neće zaboraviti, te će svoje zlatne glasove podariti iskrenim domoljupcima i patriotima.

 

 

 

 

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.