SPP ubjedljivo najjača stranka u Sandžaku

Iz SPP-a istakli da je izborni rezultat najbolji u historiji stranke, te da su prva politička snaga u Sandžaku.
Preliminarni rezultati: SPP ubjedljivo najjača stranka u Sandžaku_624b00149978c.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Republička izborna komisija (RIK) objavila je preliminarne rezultate na 94,66 odsto obrađenog biračkog tijela po kojima je lista “MUFTIJIN AMANET – Stranka pravde i pomirenja – Usame Zukorlić” osvojila 32.150 glasova i tri sigurna mjesta u Parlamentu Srbije.

RIK je saopštio da još uvijek nisu obrađeni glasovi iz inostranstva. Prema podacima Stranke pravde i pomirenja njihov bilans će se uvećati za više od dvije glasova iz dijaspore, tako da će u konačnici imati više od 35.000 glasova i realne mogućnost za četvrti mandat.

Iz SPP-a istakli da je izborni rezultat najbolji u historiji stranke, te da su prva politička snaga u Sandžaku.

Bošnjake će u Skupštini Srbije predstavljati i lista “SDA Sandžaka – Sulejman Ugljanin” koja je osvojila 19.520 glasova, što je dovoljno za dva narodna poslanika. Izborni rezultat SDA Sandžaka manji je za više od 5.000 glasova u poređenju sa Parlamentarnim izborima održanim prije dvije godine.

Najviše glasova na izborima osvojila je koalicija oko Srpske napredne stranke – 42,95 odsto glasova, što bi im po trenutnim rezultatima donijelo 120 mandata, među kojima su dva bošnjačka mandata.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.