SC “Ada” mogao bi ostati u potpunom mraku

Apelujem na sve posebno privredne subjekte koji bi možda u ovom momentu i mogli da pomognu.
PONEĐELJAK SC “Ada” mogao bi ostati u potpunom mraku_624a3f00126ff.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Dijelu Sportskog centra “Ada” u Pljevljima isključena je struja zbog duga od oko 50.000 eura. Preduzeće su prije petnaestak godina osnovali Vlada Crne Gore sa oko 85 odsto udjela u vlasništvu i Opština Pljevlja, koja trenutno ima 13 procenata. Dvorana već duže nema organe upravljanja pa se ne zna ni ko donosi strategiju i opšte smjernice poslovanja niti ko to izvršava.

Sportski centar “Ada” uskoro bi mogao ostati u potpunom mraku. Fazno isključenje struje je već počelo, a u sličnim situacijama ranijih godina u pomoć su priskakali elektroprivreda, rudnik uglja i opština Pljevlja.
“Onako kako smo saznali čini mi se da je dug za struju oko 50.000 eura prema Elektroprivredi Crne Gore, radi se i određenom dugu za naše preduzeće Čistoća, lokalno preduzeće Čistoća i za neplaćene poreze i doprinose je nešto veći iznos”, rekla je sekretarka za društvene djelatnosti Opštine Pljevlja Emina Salihović.
Dvorana je od početka rada kuburila sa poslovanjem, ali ono što se već duže dešava u i oko preduzeća je za rubriku „vjerovali ili ne“. Većinski vlasnik dvorane je Vlada sa oko 85 odsto udjela, a Opština Pljevlja ima 13 procenata.

“Odbor direktora SC ‘Ada’ je prestao sa radom zbog isteka mandata prije nešto manje od dvije godine, znači odbor direktora ne postoji trenutno u SC ‘Ada’ kao preduzeću. Posljednji izvršni direktor je prošle godine otišao u penziju, ali naravno zbog formalno pravnih razloga pošto ne postoji odbor direktora ne može biti obavljen konkurs za izvršnog direktora”, dodala je Salihović. Kao manjinski vlasnik Opština nema nadzor nad radom preduzeća, ali zbog interesa razvoja sporta svih godina je pomagala rad dvorane kroz zakup poslovnih prostora i transfere sportskim klubovima.

“Apelujem na sve posebno privredne subjekte koji bi možda u ovom momentu i mogli da pomognu kao što su Rudnik uglja i EPCG, čiji je zapravo osnivač Vlada, koja je i većinski vlasnik od 88 odsto dionica tog sportskog centra”, istakla je Salihović.

Zaboravljena od većinskog vlasnika, bez upravljačkih i izvršnih organa dvorana je čini se pred nerješivim problemom. Odgovore Ministarstva finansija na naše upite nijesmo dobili, ali zato smo od zaposlenih obaviješteni da će nakon što se za vikend odigraju zakazane utakmice cijela dvorana, osim izdatih poslovnih prostora, ostati bez struje.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.