Muftijin amanet ispunjen – SPP pobjednik izbora u Sandžaku

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Tek smo počeli i nastavljamo putem pravde i pomirenja koji nam je trasirao rahmetli Muftija. Ovu pobjedu posvećujemo njemu.
MUFTIJIN AMANET ISPUNJEN – SPP pobjednik izbora u Sandžaku_624a48832e33c.jpeg
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Novo!
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Nakon preliminarnih rezultata pristiglih sa biračkih mjesta lista “Muftijin amanet – Stranka pravde i pomirenja – Usame Zukorlić” zabilježila je najbolji rezultat na nivou Sandžaka. Velikom broju okupljenih sa balkona stranačkih prostorija obratio se nosilac liste Usame Zukorlić koji je poručio da je epohalan rezultat na Parlamentarnim izborima samo početak pobjeda koje slijede.

“Mislili su sa iskušenjem koje nas je zadesilo da će nestati pravde i pomirenja. Ovo im je poruka: “Tek smo počeli”. Bog nas je počastio pobjedom kad su se najmanje nadali, kad su svi mislili da smo najslabiji. Ostvarili smo historijski uspjeh kakav smo ranije sanjali. Zato vas molim kao vaš predsjednik, kao prvi među jednakima među desetinama hiljada vas – ne govorite ružne riječi našim oponentima. Pomozite im, jer će i oni sutra biti dio nas. Hvala Vam za najljepšu kampanju koju smo ikada imali. Meni je čast imati takve ljude uz sebe. Dostojanstveno ćemo vas predstavljati u Skupštini, sada, kako stvari stoje, sa najmanje tri poslanika. Pred nama će biti dosta posla, jer, kao što rekoh braćo i sestre – mi smo tek počeli. Zaista mi je ponos da zajedno sa vama idem Muftijinim putem”, poručio je Usame Zukorlić.

Nakon što su pristigle pristalice iz Tutina i Sjenice, nosilac liste Usame Zukorlić ispred stranačkih prostorija obratio se skupu i medijima. U Novom Pazaru je, ističe Zukorlić, ostvarena pobjeda u odnosu na SDP Rasima Ljajića, a u Tutinu je, dodaje, slomljena i bastilja SDA stranke.

“Koristim priliku da objavim ovdje sada da smo mi kao lista Muftijin amanet ostvarili najbolji rezultat u Sandžaku i da, prema preliminarnim rezultatima imamo oko 30.000 glasova, što je sigurno 3 narodna poslanika. Ostvarili smo trijumfalan rezultat u Sjenici od preko 50% glasova. U Novom Pazaru imamo oko 12.000 glasova. Želim da istaknem posebno zadovoljstvo što smo pobijedili u većini mjesta u gradskom jezgru. Trijumfalni rezultati u Muru, Dohoviću, Selakovcu, na većini mjesta na Hadžetu. Po prvi put pobjeda u naselju Bukreš. Ostvarili smo veliki rezultat ovdje u Novom Pazaru i znajte pobijedili SDP Rasima Ljajića. Slomili smo i bastilju SDA stranke u Tutinu. Malo je falilo je da imalo apsolutnu pobjedu. Oko stotinu – dvije stotine glasova razlike. Da smo to preskočili imali bismo i preko 50% u Tutinu. Ali tek je počelo. Unaprijedili smo rezultate na svim mjestima i u Prijepolju, Novoj Varoši i Priboju. Veliki su rezultati i van Sandžaka. Poseban u Bujanovcu. Posebno se zahvaljujem našoj dijaspori. Apsolutni trijumfalni rezultat u dijaspori. Samo smo mi na toj mapi. Nekoliko hiljada glasova iz dijaspore. U Sarajevu je također ostvarena pobjeda. Čekamo još glasove iz Beograda, Vojvodine i ostatka Srbije i znajte da ih ima mnogo i tamo. Ovo je samo jedan korak koji je napravio naš pokret. Tek smo počeli i nastavljamo putem pravde i pomirenja koji nam je trasirao rahmetli Muftija. Ovu pobjedu posvećujemo njemu”, kazao je Zukorlić.

Ovaj uspjeh tek je početak, podvukao je Zukorlić. Slijedi, dodao je, oslobađanje BNV-a i oluja pravde i pomirenja na lokalnim izborima.

“Nakon ovog uspjeha spremamo se za nove pobjede. Od danas se spremamo za izbore za BNV koje ćemo osloboditi. A onda neka se dobro drže ovi za dvije godine kada dođu lokalni izbori jer će ih zadesiti oluja pravde i pomirenja. Nove snage dolaze na tron Sandžaka”, završio je Usame Zukorlić.

Nakon obraćanja nosioca liste okupljeni su, predvođeni čelnicima SPP-a, prošetali centrom grada Novog Pazara i uz zvuke gočeva proslavili historijski uspjeh.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

Budimo prijatelji

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.