Islamska zajednica pripada svim muslimanima

Oni koji iz inata rade neke stvari, bolje im je sad u Ramazanu da se ostave inata i vrate tamo gdje im je mjesto.
Muftija Dudić: Islamska zajednica pripada svim muslimanima_62484db2d638d.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Mešihat Islamske zajednice u Srbiji pripada svim muslimanima. Svima koji je prihvataju kao svoju bez obzira kojoj političkoj opciji pripadali, rekao je između ostalog, muftija dr Mevlud ef. Dudić gostujući u prvoj ramazanskoj emisiji Sandžak televizije

“Islamska zajednica nit je bila nit će biti bilo koje političke partije. Ali, Islamska zajednica će i u narednom periodu, kako je to i bilo, braniti se od svih politika koje joj nanose štetu. Podržat ćemo i bit ćemo na strani svih političara koji čine dobro i ovoj Islamskoj zajednici. Ovo nije politička organizacija već Islamska zajednica starija od bilo koje političke organizacije. Postoji otkako je muslimana na ovim prostorima i postojat će sve dok je svijeta i vijeka.

Oni koji iz inata rade neke stvari, bolje im je sad u Ramazanu da se ostave inata i vrate tamo gdje im je mjesto. Ovo je, dragi vjernici, vaša Islamska zajednica i zato se vratite svojoj majci. Nije upamćeno u prethodnih pet stotina godina  da je neko s Islamskom zajednicom napravio ono što su dušmani islama i muslimana napravili 2007. godine u mjesecu ramazanu. Zato smo bili grlati, bučni i oštri. Na tome ćemo ustrajavati, al pružamo ruku i posebno pozivamo vjernike i one koji su otpali od zajednice, da se vrate jer je to u njihovom interesu”, poručio je, između ostalog, muftija dr. Mevlud ef. Dudić predsjednik Mešihata IZ u Srbiji.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.