Islamska zajednica pripada svim muslimanima

Oni koji iz inata rade neke stvari, bolje im je sad u Ramazanu da se ostave inata i vrate tamo gdje im je mjesto.
Muftija Dudić: Islamska zajednica pripada svim muslimanima_62484db2d638d.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Mešihat Islamske zajednice u Srbiji pripada svim muslimanima. Svima koji je prihvataju kao svoju bez obzira kojoj političkoj opciji pripadali, rekao je između ostalog, muftija dr Mevlud ef. Dudić gostujući u prvoj ramazanskoj emisiji Sandžak televizije

“Islamska zajednica nit je bila nit će biti bilo koje političke partije. Ali, Islamska zajednica će i u narednom periodu, kako je to i bilo, braniti se od svih politika koje joj nanose štetu. Podržat ćemo i bit ćemo na strani svih političara koji čine dobro i ovoj Islamskoj zajednici. Ovo nije politička organizacija već Islamska zajednica starija od bilo koje političke organizacije. Postoji otkako je muslimana na ovim prostorima i postojat će sve dok je svijeta i vijeka.

Oni koji iz inata rade neke stvari, bolje im je sad u Ramazanu da se ostave inata i vrate tamo gdje im je mjesto. Ovo je, dragi vjernici, vaša Islamska zajednica i zato se vratite svojoj majci. Nije upamćeno u prethodnih pet stotina godina  da je neko s Islamskom zajednicom napravio ono što su dušmani islama i muslimana napravili 2007. godine u mjesecu ramazanu. Zato smo bili grlati, bučni i oštri. Na tome ćemo ustrajavati, al pružamo ruku i posebno pozivamo vjernike i one koji su otpali od zajednice, da se vrate jer je to u njihovom interesu”, poručio je, između ostalog, muftija dr. Mevlud ef. Dudić predsjednik Mešihata IZ u Srbiji.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.