Podrška politici projekata i partnerskih odnosa

Da li smo sto posto zadovoljni s tim odnosom, pa nismo jer treba još mnogo toga da se radi. Mnogi su procesi počeli, pokrenuti mnogi procesi otklanjanja nepravdi prema bošnjačkom narodu koji još nisu završeni.
Fehratović: Podrška Vučiću kao predsjedniku podrška je politici projekata i partnerskih odnosa_6244685a3fb30.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Pored razlika u političkom diskursu između Stranke pravde i pomirenja i Srpske napredne stranke i tačaka oko kojih se dvije političke opcije ne slažu, Glavni odbor SPP-a dao je povjerenje Aleksandru Vučiću u odnosu na druge kandidate.

Preostali kandidati, kako je rečeno su iz redova kvazi-demokratskih režima koji su u ranijim periodima počinili veliku štetu narodu u Sandžaku, ili su iz redova ultra-desničara koji negiraju Bošnjake, Sandžak i bosanski jezik.

“Kada pravimo u ovoj situaciji odabir, imali smo jednu politiku koja je iznevjerila naše povjerenje, koja je povjerenje koje su dali Bošnjaci iznevjerila i tako odgovorila pokušavajući mu oduzeti sve što mu prema zakonu pripada, čak i da ga eliminira, otme imovinu, uništi njegove institucije, koja je provela katastrofalne privatizacije. S druge strane je politika većinskog srpskog naroda koja je srpska politika, nije bošnjačka politika, ali koja poštuje partnerske odnose i koja je dosad imala korektniji odnos prema Bošnjacima.

Da li smo sto posto zadovoljni s tim odnosom, pa nismo jer treba još mnogo toga da se radi. Mnogi su procesi počeli, pokrenuti mnogi procesi otklanjanja nepravdi prema bošnjačkom narodu koji još nisu završeni. Ali, ono što je dosad napravljeno daje rezultate. Kada smo imali ovolike rezultate projekata u Sandžaku? U jednom danu imali smo dva velika projekta a ovi koji su zaboravili koliko su puta otvarani samo radovi u 30 godina na zaobilaznici u Novom Pazaru.

Postoji realna politika, politika projekata, partnerskih odnosa, a ne primitivnih i poltronskih”, naglasio je, između ostalog, dr Jahja Fehratović, lista “Muftijin amanet-SPP-Usame Zukorlić”.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.