Epohalni skup MUFTIJNOG AMANETA – Želimo slobodu za Tutin

Birate između onih koji nisu proglasili dan žalosti kada je preselio najveći Bošnjak u historiji i onih koji su bili na hatar kada se njima desilo nešto slično.
Veliku skup MUFTIJINOG AMANETA  – Od danas je Tutin slobodan grad_62450235ba19c.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Završnom skupu liste “Muftijin amanet – Stranka pravde i pomirenja – Usame Zukorlić” u Tutinu prisustvovao je nezapamćen broj simpatizera ove stranke. Pred više hiljada okupljenih građana poručeno da je Tutin od danas slobodan grad.

Sekretar Opštinskog odbora Stranke pravde i pomirenja u Tutinu Haris Halitović istakao je da će mladi Stranke pravde i pomirenja da se bore za dostojanstvo i za prosperitet Tutina.

“Poderali su sa svih strana ali nam ne mogu ništa, iz godine u godinu samo rastemo i iz godine u godinu ćemo samo više rasti i ovaj broj više neće imati kraja i ova ulica će biti popunjena do kraja. Jedinstvo Islamske zajednice će biti jedno, klanjat će se namaz u Republici Srbiji u mesdžidu za koji se izborio naš rahmetli muftija, boreći se za prava i dostojanstvo Bošnjaka pod jednom listom, listom Stranke pravde i pomirenja jer druge stranke neće imati potrbe da postoje.

Mladi Stranke pravde i pomirenja su poput ruže koja klija iz betona, od koje nema ljepše , koji ne poznaju politiku ili-ili, koji poznaju samo politiku i-i i oni su nama pristupili bez ucjene, bez obećanja, bez posla. Zato naša srca trepere, zato se mi ne možemo uplašiti i zato se mi borimo za dostojanstvo i za prosperitet Tutina.”

Kandidatkinja za narodnu poslanicu Sajma Sijarić Dazdarević poručila je da Stranka pravde i pomirenja ima autentične predstavnike koji će se zalagati za prava manjinskih zajednica.

“Posebne selame šaljem svoj našoj braći koja iz budžaka, iz čoškova vire i nemaju snage da nam se pridruže jer su ucjenjeni. Draga braćo i poštovane sestre, naše su ruke raširene, naša su vrata otvorena, dođite pod okriljem Stranke oravde i pomirenja i uništimo okupatore 21. vijeka koji haraju 30 godina našom opštinom. Stranka pravde i pomirenja je autentična bošnjačka stranka koja na predstojećim izborima ima autentičnu listu narodnih poslanika koji će se u Skupštini Republike Srbije zalagati za prava manjinskih naroda, za poštivanja prava svih građanka i građanki, bez obzira na političku, vjersku, nacionalnu, rasnu ili bilo koju drugu razliku.

U duhu naše stranke baštinimo pravdu kao osnovni imperativ svega, da li mi imamo pravdu u Tutinu? Nemamo je, ono što mi tražimo jeste da u 21. vijeku imamo vodu za piće, da imamo asfalt, da naša i vaša djeca ne moraju da strepe da će se otcijepiti plafon ili zid, da imamo čitaone, hoćemo igralište za djecu i zelenilo, nećemo narkomanske špriceve svuda oko nas. To je ono što propagira Stranka pravde i pomirenja.”

Prisutnima se obratio i predsjednik dijaspore Stranke pravde i pomirenja Ljutvija Balkan.

“Znate kada nam je preselio lider, naš predsjednik, naš vođa i otac nacije da se odavde sa ovog sprata nisu udostojili da naprave jedan dan žalosti. Ja vama garantujem kad mi svrgnemo ove sa vlasti da će biti tri dana žalosti i oni će to morati ovdje da gledaju na ovom trgu. Oni se pitaju šta hoće Ljutvo Blakan, oni ne znaju da je Ljutvo iz ove opštine, oni su naučili da se radi samo za interes a ja im poručujem da je Ljutvo došao da ih skine sa vlasti.

Vi ste možda pratili ovih dana da je gospodin Imamović nešto pričao da je ova stranka izdala Bošnjake, ja ću njega da podsjetim da je njegov lider 1990. pobegao kad nijedan metak nije bio ispaljen i ostavio ovaj narod na milost ili nemilost. Podsjećam vas da je on ovaj narod izbrisao iz Ustava i sam je izjavio da većinski narod mora da odlučuje. Sada njegov narodni poslanik kaže da smo mi bacili zastavu bošnjaštva, naš muftija je digao bajrak slobode i Usama će da nastavi da nosi taj bajrak zajedno sa nama.

Prisutnima se obratio predsjednik Nadzornog odbora Stranke pravde i pomirenja dr. Ferid Bulić.

“Oni su prošlost a vi ste budućnost i večeras ste pokazali da je Tutin sloboda, dokazali ste da je Tutin Sandžak i dokazali ste da je Tutin biti Bošnjak. Večeras pišemo historiju Sandžaka, pišemo historiju slobode, večeras ste pokazali da je Tutin mjesto gdje će se ostvariti sloboda našeg naroda, naših Bošnjaka i nikada više oni neće biti na vlasti. Tutin večeras kaže da je trg mali da moramo proširiti trg jer nije moglo stati ovo na trgu, morali smo zauzeti i magistralu i puteve. Od danas je Tutin slobodan grad, 3. aprila ćemo samo tu pobjedu ovjeriti a onda mijenjamo vlast u Tutinu jer ste vi večeras za to zaslužni.”

Obraćajući se prisutnima predsjednik Opštinskog odbora Stranke pravde i pomirenja u Tutinu Zaim Redžepović poručio je da su pred nama ozbiljni izbori i da je ovo šansa da se konačno izabere kako valja.

“Ja sam malo uplašen, ne znam šta da kažem a da ne uplašimo ove veselike tamo. Ja im kažem odgovarat ćete zbog toga što ste maltretirali ljude a oni kažu on nam prijeti. Ja im kažem da nije ove Stranke pravde i pomirenja i da nije ove naše pravde, davno bi mnogi od vas bili u šahte. Kriminalcima je mjesto u šahte i džaba ste sa ovog trga poručivali da to ne treba tako, ljudi nikada tamo ne idu, tamo idu kriminalci. Eto zbog čega je naš predsjednik to tako kazao a eto dragi moji Tutinci i zbog čega ovi drugi kažu da to tako ne treba, ti koji su u šahtama i treba tamo da ostanu. Hoće da budu vlast, hoće da ostanu vlast, e pa, ne bilo im rečeno, malo sutra.

Znate li vi između čega birate? Birate između onih koji nisu proglasili dan žalosti kada je preselio najveći Bošnjak u historiji i onih koji su bili na hatar kada se njima desilo nešto slično. Birate između onih koji su u Skupštini Republike Srbije glasali da u Srebrenici nije bio genocid nego nekakav zločin i onih koji ne misle tako.

Vidjeli ste kada su oni u Beogradu šta se dešava, ja to poštuje, ja poštuje i naše komšije Srbe ali oni su rekli da im je Sveti Sava predak i ja poštujem sve one kojima on to jeste ali kažem vam da nama nije i da meni nije. Počeli su sa autonomijom, Republikom, samoopredjeljenjem, državom, znate li gdje su sad ove sekunde, vjerujem da jure odbornika iz SNS-a da im produži vlast još koji dan eto gdje su ti borci i gdje je ta autonomija.”

Nosilac liste “Muftijin amanet – Stranka pravde i pomirenja – Usame Zukorlić” poručio je da kada oni preuzmu vlast, neće gaziti i cijepati narod, već da će dostojanstvo vratiti našem narodu.

“Kada su mislili da su završili sa nama, mi smo nastavili još jače i to sa projektima, vidjeli ste da ostvarujemo snove našeg naroda, gradit ćemo auto-put kroz sred sredinu Sandžaka i to je naša politika, oni mogu samo da obilaze naše radove, da šnjuhaju i da gledaju. Sa trga nam je naša sestra, ćerka rahmetli Kučevića kazala da njen babo nije bacao ljude u šahte i kanalizacije.

Braćo i sestre ne bih spominjao njenog rahmetli baba da nije i moj babo rahmetli. Draga sestro, to što sam ja rekao se odnosilo na grupicu kriminalaca iz Sjenice, na grupicu ološa koje smo vratili u njihovo prirodno stanište i znaj i kada preuzemmo opštinu Tutin, slična grupica će biti vraćena, ali ćemo prvo da napravimo šahte u Tutinu pa da ih tamo nastanimo. Politiku nenormalnih krava i volova ćemo zamijeniti politikom projekata.”

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.