Apple smanjuje proizvodnju iPhone telefona i AirPods slušalica

Naime, novi iPhone SE modeli praktično se po dizajnu ne razlikuju od prethodne generacije, a skuplji su od njih, što se negativno odrazilo na njihovu tražnju.
Apple smanjuje proizvodnju iPhone telefona i AirPods slušalica_6244e57a5f3fb.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Apple planira da smanji proizvodnju iPhone telefona, kao i AirPods slušalica, zbog smanjene tražnje prouzrokovane rusko-ukrajinskom krizom, ali i rastućom inflacijom. Kompanija će u sledećem kvartalu proizvesti oko 20 procenata manje iPhone SE modela nego što je bilo prvobitno planirano, što je smanjenje od dva do tri miliona jedinica.

Takođe revidirana je i proizvodnja AirPods-a, kojih će se tokom 2022. godine proizvesti oko 10 miliona jedinica manje, nego što je ranije očekivano. Ovo se poklapa sa procenama analitičara koji su predvideli smanjenje proizvodnje telefona generalno, zbog ponovnog COVID-19 zatvaranja gradova u Kini, kao i zbog rastuće inflacije prouzrokovane ratnim sukobom u Ukrajini.

Što se konkretno Apple-a tiče, oni su se susreli sa problemima druge prirode. Naime, novi iPhone SE modeli praktično se po dizajnu ne razlikuju od prethodne generacije, a skuplji su od njih, što se negativno odrazilo na njihovu tražnju. Zato se očekuje da će ukupna prodaja iPhone SE modela do kraja ove godine biti između 15 i 12 miliona jedinica, što je znatno manje od ranije predviđanih 25 do 30 miliona.

Apple će tokom ove godine predstaviti novu liniju iPhone telefona, ali analitičari smatraju da je još uvek suviše rano govoriti o procenama njihove prodaje.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.