Amanet mi je biti s Usametove lijeve strane, do srca

Ova partija će nastaviti kao što je i naš rahmetli muftija činio i radio.
1285634C-ACA9-4F96-81F6-A5DBA4BC9C68
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Na izbore 3. aprila lista „Muftijin amanet-SPP-Usame Zukorlić“ izlazi, prvi put, bez lidera akademika Muamera Zukorlića. Veliki izazov koji je podstakao na još veću, kako kažu, odvažnost i srčanost.

“Pokret koji dugo traje, već deset godina, iznjedrio je dobre, iskrene, poštene momke. Smatram da je naš Usame to prepoznao i da, uz Božju pomoć, s radom koji je ispred nas sigurno će uroditi plodom. Mislim da su to momci bez kompleksa, bez interesa da bi sebe zadovoljili, već su svjesni amaneta koje treba ispoštovati.

Rekli ste mi da sam s lijeve strane Usameta. Mogu Vam reći mnogo sam uvažavao i poštovao muftiju Zukorlića. Ostavio mi je jedan veliki amanet. Nadam se, insallah, da ću ga ispuniti jer znam da bi on i moje dijete isto tako gledao kao što ću i ja njegovo dijete koliko budem u snazi i moć. Da mu pomognem, da ima utočište u meni kao čovjeka, druga, prijatelja. To su velike obaveze koje mi je ostavio. Nadam se da to Usame prepoznaje, da me je prihvatio od prvog dana i nadam se da ćemo istrajati na ovom putu.

Jako je ozbiljan igrač, velikog srca. Poznavaoc je politike, odmjeren, sa svim epitetima koje ima. Apelujem na sve članove naše partije, simpatizere, sve dobre ljude, a Sandžak ima velike i ljude i omladinu, koji su prepoznali Usamu Zukorlića, da mu daju podršku. Smatram da nećemo iznevjeriti i to naš narod dobro zna da sam i ja bio bez ikakvog interesa. Samo za pošten narod i odnos, da ovom narodu damo da shvate da su slobodni, dostojanstveni, da imaju svoje Ja, da ne budu zloupotrebljavani, korumpirani, da stanemo u kraj korupciji.

Ova partija će nastaviti kao što je i naš rahmetli muftija činio i radio”, poručio je Jonuz Džanković.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.