Veliki uspjeh Lekpekovih boksera

Bokseri iz Novog Pazara svake nedjelje nižu uspjehe, ponoseći se svojim gradom.
Veliku uspjeh Lekpekovih boksera – BK Novi Pazar lider na tabeli Razvojne lige Srbije_6243b09103551.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Nakon sedam kola Razvojne lige Srbije u boksu uz šest upisanih pobjeda BK Novi Pazar zauzeo je prvo mjesto na tabeli u konkurenciji 79 klubova.

Boks u Novom Pazaru u ranijim slavnim vremenima bio je najpopularniji sport, a novopazarski bokseri bili su u vrhu nekadašnjeg jugoslovenskog boksa. Nakon više od 40 godina klub je kao direktor preuzeo Selver Lekpek i uz pomoć trenera Dževada Ibrovića, kubanskog stručnjaka Rafaela Sainza Suareza i Nedžada Koničanina, a uz saradnju i podršku bratskog kluba na čijem je čelu Husein Dupljak, boks se vraća na nekadašnje slavne staze.

Ovog vikenda u Valjevu od 10 takmičara BK Novi Pazar njih 6 je ostvarilo pobjede, dok je na poraz Ahmeda Mavrića uložen prigovor, jer su gotovo svi u sali bili jednoglasni da je prednost u preglasavanju ipak trebala biti u njegovu korsit. Odgovor se očekuje tokom ove sedmice.

Muhamed Dupljak iz Bokserskog kluba Novi Pazar proglašen je za najboljeg borca u uzrastu kadeta.
Od boksera lidera na tabeli Novog Pazara, Alen Tahirović je kod seniora čija težina ne prelazi 80 kilograma slavio prekidom u prvoj rundi, juniori Admir Kamešničanin i Arnes Habibović u kategorijama do 50 i 66 kilograma pobijedili su rivale jednoglasnim odlukama sudija, dok su kod kadeta lakših od 70, odnosno od 48 kilograma Muhamed Dupljak i Amin Begeši dobili mečeve podijeljenim sudijskim odlukama, kao i juniorka Mirela Kašović u kategoriji do 52 kilograma.

Na tabeli je, poslije samo sedam kola, razlika lidera Novog Pazara u odnosu na drugoplasirani klub Dimke čak 41 poen.

Ovaj klub, poručuje Lekpek, piše novu historiju novopazarskog boksa, te ovaj sport i naš grad vraća na mjesto na kojem je bio prije 40 godina.
Poruka je na kraju da bokseri iz Novog Pazara svake nedjelje nižu uspjehe, ponoseći se svojim gradom. Hrabro i srčano, ističu iz kluba, to rade bez ikakve novčane naknade – bar do sada.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.