Studenti UNINP u posjeti institucijama u Beogradu

Na ovaj način studenti su se i praktično upoznali sa osnovnim postulatima institucija i time u značajnoj mjeri upotpunili teorijska znanja koja stiču na predavanjima.
Studenti Departmana za pravne nauke u posjeti Narodnoj skupštini Republike Srbije_6243b0c13072f.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Studenti 2. godine Deprtmana za pravne nauke posjetili su Narodnu skupštinu Republike Srbije. Studente su u pratnji rukovodioca Departmana, doc. dr Samre Dečković, profesora i asistenata Departmana dočekali predsjednik Narodne skupštine, Ivica Dačić i pomoćnica ministra obrazovanja, prof. dr Elma Elfić Zukorlić.

Tom prilikom studenti su imali priliku obići prostorije Narodne skupštine i upoznati se sa radom iste kao najvećeg zakonodavnog tijela države, osnovnim pravilima funkcionisanja i čuti nešto o historijatu zdanja Doma Narodne skupštine.

Studenti 3. i 4. godine Deprtmana za ekonomske nauke posjetili su “Beogradsku berzu”. Studenti su u pratnji rektora, prof. dr Suada Bećirovića, rukovodioca Departmana, doc. dr Jasmine Nikšić, i profesora Samira Ljajića i Nedžada Azemovića i asistentice Elme Kujović obišli prostorije berze i prisustvovali prezentaciji uposlenika berze.

Studenti su imali priliku upoznati se sa radom berze, osnovnim pravilima funkcionisanja, stanjem i trgovanjem na berzi.

Na ovaj način studenti su se i praktično upoznali sa osnovnim postulatima institucija i time u značajnoj mjeri upotpunili teorijska znanja koja stiču na predavanjima.

Posjeta je završena posjetom pomoćnici ministra prosvjete, prof. dr Elmi Elfić Zukorlić, od strane delegacije koju su sačinjavali rektor Univerziteta, prof. dr Suad Bećirović, te rukovodioci Departmana, doc. dr Jasminom Nikšić i doc. dr Samrom Dečković.

Tokom posjete razgovaralo se o unapređenju visokog obrazovanja u manjnskim zajednicama i značaju Univerziteta u Novom Pazaru.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.