Za KBC u Novom Pazaru školovati kadar, zaposliti nezaposlene, podijeliti specijalizacije

Dobrom organizacijom obezbijedili bi da dolaze profesori iz Kragujevca, Niša, Novog Sada, Beograda koji će obavljati zdravstvenu djelatnost i edukovati potrebno osoblje.
Panić: Za KBC u Novom Pazaru školovati kadar, zaposliti nezaposlene, podijeliti specijalizacije_624307c2ab097.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Veliki je poduhvat formiranje Kliničko-bolničkog centra u Novom Pazaru. Istovremeno, povukao bi za sobom osnivanje i Medicinskog fakulteta na ovom prostoru.

“KBC podrazumijeva da u pola sata zbrinete neurotraumu u Novom Pazaru. Plašim se, sigiuran sam da u ovom trenutku u Pazaru ne postoji takav kadar. Suštinski moraju da se mijenaju stvari. Znači, prvo Opšta bolnica u Novom pazaru treba dobiti takav kadar da može zbrinuti mnogo stvari i da se onda školuje kadar koji će oformiti KC. Mnogo opreme stoji u Pazaru neupotrijebljeno.

Ali, i to može da se riješi. Dobrom organizacijom obezbijedili bi da dolaze profesori iz Kragujevca, Niša, Novog Sada, Beograda koji će obavljati zdravstvenu djelatnost i edukovati potrebno osoblje. To znači da se odmah svi zaposle sa Zavoda, odmah daju specijalizacije. Ako se ne varam, jedno odjeljenje srednje medicinske škole prešlo je u Novi Pazar. Radi se, ali nedovoljno.

Mislim  da su građani ovog dijela Srbije svjesni da neko s namjerom zapostavlja jug Srbije. Nebitno je kako ovaj dio neko zvao, bitno je kako živi narod u ovim krajevima”, kaže dr Rade Panić, koalicija “Moramo”

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.