Za KBC u Novom Pazaru školovati kadar, zaposliti nezaposlene, podijeliti specijalizacije

Dobrom organizacijom obezbijedili bi da dolaze profesori iz Kragujevca, Niša, Novog Sada, Beograda koji će obavljati zdravstvenu djelatnost i edukovati potrebno osoblje.
Panić: Za KBC u Novom Pazaru školovati kadar, zaposliti nezaposlene, podijeliti specijalizacije_624307c2ab097.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Veliki je poduhvat formiranje Kliničko-bolničkog centra u Novom Pazaru. Istovremeno, povukao bi za sobom osnivanje i Medicinskog fakulteta na ovom prostoru.

“KBC podrazumijeva da u pola sata zbrinete neurotraumu u Novom Pazaru. Plašim se, sigiuran sam da u ovom trenutku u Pazaru ne postoji takav kadar. Suštinski moraju da se mijenaju stvari. Znači, prvo Opšta bolnica u Novom pazaru treba dobiti takav kadar da može zbrinuti mnogo stvari i da se onda školuje kadar koji će oformiti KC. Mnogo opreme stoji u Pazaru neupotrijebljeno.

Ali, i to može da se riješi. Dobrom organizacijom obezbijedili bi da dolaze profesori iz Kragujevca, Niša, Novog Sada, Beograda koji će obavljati zdravstvenu djelatnost i edukovati potrebno osoblje. To znači da se odmah svi zaposle sa Zavoda, odmah daju specijalizacije. Ako se ne varam, jedno odjeljenje srednje medicinske škole prešlo je u Novi Pazar. Radi se, ali nedovoljno.

Mislim  da su građani ovog dijela Srbije svjesni da neko s namjerom zapostavlja jug Srbije. Nebitno je kako ovaj dio neko zvao, bitno je kako živi narod u ovim krajevima”, kaže dr Rade Panić, koalicija “Moramo”

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.