SPP podržala Vučića za predsjednika države

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Akademik muftija Muamer Zukorlić je imao povjerenje u Aleksandra Vučića da ga podrži na predsjedničkim izborima 2017. godine, kada je imao mnogo manje argumenata.
SPP podržala Vučića za predsjednika države – Pročitajte 13 argumenata_624316e82341a.jpeg
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Novo!
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Nakon opsežne analize 217 delegata se izjasnilo o predstojećim predsjedničkim izborima. Glasovima većine je odlučeno da Stranka pravde i pomirenja na predstojećim predsjedničkim izborima podrži kandidata Aleksandra Vučića za predsjednika Srbije.

Pored razlika u političkom diskursu između Stranke pravde i pomirenja i Srpske napredne stranke i tačaka oko kojih se naše dvije političke opcije ne slažu, Glavni odbor je odlučio dati povjerenje Aleksandru Vučiću u odnosu na druge kandidate, jer preostali kandidati su iz redova kvazi-demokratskih režima koji su u ranijim periodima počinili veliku štetu našem narodu u Sandžaku, ili su iz redova ultra-desničara koji negiraju Bošnjake, Sandžak i bosanski jezik.

Stranka pravde i pomirenja je odlučila podržati Aleksandra Vučića za predsjednika države zbog sljedećih argumenata:

 1. Aleksandar Vučić je prvi lider države i većinskog naroda nakon Zorana Đinđića koji je želio razgovarati sa liderom našeg pokreta rahmetli akademikom muftijom Muamerom Zukorlićem. Drugi lideri su isključivo iskazivali otvoreno neprijateljstvo.
 2. Aleksandar Vučić je na zahtjev rahmetli Muftije zaustavio torturu i nasilje koje se prakticiralo u vidu policijskog otimanja džamija i slanja žandarmerije protiv našeg naroda u Sandžaku.
 3. Aleksandar Vučić je na zahtjev rahmetli Muftije zaustavio proces djelovanja Beograda ka cijepanju Islamske zajednice i omogućio ambijent ka vraćanju jedinstva Islamske zajednice, čime se Srpska napredna stranka obavezala koalicionim sporazumom.
 4. Pod režimom Aleksandra Vučića je Islamskoj zajednici vraćeno više vakufa, Islamske ustanove u centru Novog Pazara, Stara Banja i druge parcele. SPP želi nastaviti procese restitucije vakufske imovine Islamskoj zajednici.
 5. Pod režimom Aleksandra Vučića je vraćen značajan broj vjeroučitelja koji su nepravedno uklonjeni iz obrazovnog sistema 2008. i 2010. godine. SPP želi nastaviti sa procesom vraćanja islamske vjeronauke u potpunosti u sistem Islamske zajednice.
 6. Neposredno prije preseljenja na Ahiret lidera Muftije Zukorlića, otpočeo je proces akreditacije departmana Internacionalnog univerziteta, koji se nastavio intezivno i nakon preseljenja. SNS je ispunio obavezu iz koalicionog sporazuma. SPP želi nastaviti sa razvojem visokog obrazovanja u Sandžaku.
 7. U mandatu SPP-a, koji nosi stožernu vlast u Sjenici, Vlada Republike Srbije je na teritoriji te opštine najviše uložila u Sandžaku. Sjenica dobija najmoderniju školu u Srbiji, koju je dogovorio rahmetli Muftija Zukorlić.
 8. Aleksandar Vučić je ispunio dogovor iz koalicionog sporazuma između SPP i SNS stranke da auto-put kroz Sandžak prođe trasom preko Pešteri, umjesto trasom preko Zlatara. Time su predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i predsjednik SPP-a Usame Zukorlić otvorili kamp za početak izgradnje auto-puta kroz Sandžak.
 9. SPP ima potpisan koalicioni sporazum sa SNS-om i čini vlast u Sjenici, Prijepolju i Priboju. SPP ima namjeru proširiti svoju vlast i na opštinu Tutin i u perspektivi na grad Novi Pazar.
 10. SPP ima namjeru reprezentirati Bošnjake i druge nacionalne zajednice u Vladi Republike Srbije kroz funkcije ministarstva, državnih sekretara, pomoćnika, savjetnika, direktora i drugih visokih funkcionera.
 11. SPP ima namjeru da na čelo škola, bolnica, privrednih i bezbjedonosnih ustanova u Sandžaku dođu časni direktori, načelnici usljed čega će se obezbjediti bolji uslovi za proporcionalnu nacionalnu zastupljenost uposlenika.
 12. SPP ima namjeru nastaviti velike infrastrukturne projekte u Sandžaku, kao što su auto-put, željeznica, gasovod, klinički centar i odrediti lokaciju za aerodrom u Sandžaku.
 13. Stranka pravde i pomirenja je zahvalna predsjedniku države Aleksandru Vučicu što je podržao inicijativu da se u Skupštini Republike Srbije odvoji molitveni prostor gdje narodni poslanici muslimanske vjeroispovijesti mogu obavljati svoje vjerske dužnosti, ugledajući se na kralja Aleksandra Karađorđevića.

Akademik muftija Muamer Zukorlić je imao povjerenje u Aleksandra Vučića da ga podrži na predsjedničkim izborima 2017. godine, kada je imao mnogo manje argumenata.

Uvjereni smo da će plodovi ove podrške u sljedećem mandatu biti još veći za regiju Sandžak i sve narode Republike Srbije.

Pozivamo sve članove i simpatizere Stranke pravde i pomirenja da zbog navedenih argumenata 3. aprila, pored liste Muftijin amanet koju predvodi Usame Zukorlić pod brojem 8, glasaju na predsjedničkim izborima za predsjedničkog kandidata Aleksandra Vučića pod rednim brojem 6.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

Budimo prijatelji

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.