Apple digitalni ključ i za Hyundai vozila

Ova funkcija je ranije bila dostupna samo na BMW automobilima.
520E3CE0-CFE0-4B4E-9D5A-71F5B346F59C
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Od lansiranja 2020. godine, Apple-ova funkcija digitalnog ključa za automobil bila je dostupna samo na nekolicini BMW modela. U januaru prema izveštajima Bloomberg-a, ova funkcija trebala je da se proširi i na ostale modele uključujući Hyundai vozila i modele kao što je Genesis i to „do leta“.
Sada su izgledi da će ti planovi biti realizovani daleko ranije od predviđenog roka.

Prema izveštajima MacRumors-a, Apple je ažurirao svoj CarPlay kako bi naznačio da Genesis GV60 2022, G90 2022 i Kia Niro 2022 sada podržavaju ovu funkciju.
Nije jasno da li je CarKey funkcionalnost već široko dostupna na tim modelima ili je Hyundai tek sada u procesu uvođenja. Portparol kompanije Kia je rekao da će „imati više informacija o dostupnosti digitalnog ključa u narednim nedeljama“.

Dok su proizvođači automobila već neko vreme nude kontrole daljinskog zaključavanja putem pametnih telefona, CarKey se razlikuje po tome što iPhone i Apple Watch tretira kao fizički ključ.
Da biste koristili ovu funkciju, jednostavno prinesite svoj telefon ili nosivi uređaj do kvake na vratima vašeg automobila da biste ga otključali.

Takođe, neka vozila omogućavaju da ih pokrenete tako što ćete svoj uređaj postaviti blizu dugmeta za paljenje. Sa novijim iPhone uređajima koji dolaze sa Apple-ovim U1 čipom, ne morate čak ni da vadite telefon iz džepa da biste otključali automobilu.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.