Neofašistička, Rusko-Veliko-Srpsko-Hrvatska koalicija! 

Svakako, za moje mlađane čitaoce veoma su interesantna saznanja, o kriminalcu i šverceru cigareta “ronhill“ po beogradskim ulicama, budućeg guslara iz Laktaša Milorada, dok sam ja kao stručnjak svoga poziva gradio i izgradio šest velikih industrijskih objekata u bivšoj Jugi.
Ilutracija: Elena Mompo
Ilutracija: Elena Mompo
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Evo, prije neki dan sam objavio moju kolumnu sa ovim naslovom, što mi daje za potrebu da je ponovim prema latinskoj “Repetitio mater studiorom est“, a zaista je ponavljanje novo saznanje i ovom prilikom nužno upozorenje za našu javnost.

Iz razumljivog razloga, dok u Ukrajini stradaju nevine žrtve ruskog fašisoidnog terora i agresije na ovu državu, pogibija hiljada nevinih ljudi, djece i sveukupnog stanovništva, dotle se naši nacionalisti i “rušilački blizanci“ Dragan Čović i Milorad Dodik, kao čelnici ovih stranaka HDZ-a i SNSD-a likuju i podsmijavaju, upravo navijački za svoga agresora i istomišljenika?

“Dok HDZ-ovi parlamentarci i Dragan Čović u domu Naroda, glasaju protiv inicijative za usaglašavanje bh. Stavova sa stavovima EU prema Rusiji, odnosno protiv sankcija Ruskoj Federaciji, u konačnici je ponudio neoboriv dokaz tome da HDZ BIH nije ništa drugo nego instrument ruske politike u BiH.

Demokratska fronta je još prije skoro pet godina djelovanje HDZ-a nedvosmisleno nazvala proruskim djelovanjem. Nažalost, trebalo je proteći puno vremena, kao i to da sam predsjednik HDZ-a Dragan Čović glasa protiv uvođenja sankcija Rusiji, da bi stvari u tome smislu postale očigledne.

Danas, kada je to svima jasno, želimo još jednom podcrtati da se cjelokupna HDZ-ova ideološko – politička matrica zasniva na neosvojetskim konceptu konstitutivnosti naroda koji je suprotan evropskim i NATO standradima, stoga i ne začuđuje da HDZ glasa u korist intresa Ruske Federacije a protivno intresima Evropske unije, čijoj politici ne želi da se pridruži, te protiv interesa NATO-a, i u konačnici, što je najgore, protiv intresa države Bosne i Hercegovine. /citat sa portala Bošnjaci.net/

U ova tmurna i mračna vremena, naše tegobne i neželjene svakodnevnice, primorani smo često pisati i pričati o djelovanju na vlasti naših i svjetskih psihopata, luđaka, kriminalaca, lopova i ubojica svoga naroda, jednom riječju o genocidašima iz prošlosti i sadašnjosti?

Dok nam je, upravo aktuelan Putin i njegova naslijeđena fašisoidna i veliko srpsko-hrvatska doktrina iz vremena Tuđman – Milošević, prema scenariju njihovih “akademika“, u sadašnjem trenutku, ove naše mlađane generacije mogu imati i neposrednu izvrsnu spoznaju o takvoj njihovoj spoznaji, nakanama, uzurpacijama, ubojstvima, razaranjima, te urbicidom i genocidom, nad divnim i mirnim Ukrajincima i njihovoj državi.

Zato i pisati nešto novo, sadržajno ili nepoznato, našoj mladeži, suvišno je i nepotrebno, već mi je svrha i cilj ovoga sadržaja za našu širu javnost ispisati i nešto novo, veoma interesantno, sa čim će se upoznati naša čitalačka javnost.

Putin i njegovi koalicioni partneri ili ludački istomišljenici, nažalost naši vlastodršci i sljedbenici “genocidaši“ iz naših nedavnih agresorsko rušilačkih vremena, nacionalističko ustaško-četnički blizanci, sa guslama i orguljama, Milorad Dodik i Dragan Čović, naši kriminalci i lopovi, kao primjese su te Putinove otrovne i ubilačke „torte“ koju servira Ukrajincima i cjelokupnom ruskom rodu.

Međutim, kao Bosanac i bosanski Srbin, zahvaljujući i nekoj postojećoj “nebeskoj vili“ koja mi je svojevremeno savjetovala, u periodu granatiranja našeg grada Mostara, sa istoka i zapada, lokacija Podveležja i Čobanovog polja i veliko srpskih položaja, te sa Huma i veliko hrvatskih položaja, da se malo pripazim i sklonim u „ podrumske „ zaštitne prostore, što sam i poslušao, ostao u životu i danas mogu kao živi svjedok autentično i istinito i prenositi, našem mlađanom naraštaju zbivanja i njegove sudionike.

Samo da znaju ovi mlađani naraštaji, da ovi “podrumski“ prostori, nisu niti nalik na vinsko-rakijske podrume, naših izroda Milorada u Laktašima i Draganovi u mostarskim Barama, sa ponudama svinjske pršute, kobasicama i domaćim pićima, za ove svjetske, odnosno ruske diplomate poput tovarišča Ivanceva ili Kalabuhkova ili nekih drugih sličnih gostiju i posjetilaca, ovoj našoj ubojitoj i razaračkoj dvojci „blizanaca“ moćnika, kriminalaca i lopova.

“Ruski ambasador u BiH Igor Kalabuhov izjavio je kako naša zemlja ima pravo odlučiti hoće li biti članicom NATO-a ali je upozorio kako i Moskva zadržava pravo reagirati na takvu mogućnost u skladu svojim interesima.

Ambasador Ruske Federacije u BiH Igor Kalabuhov izjavio je da ne vidi nikakav problem u ideji Milorada Dodika, lidera Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) o samostalnoj Republici Srpskoj (RS) u okviru BiH, koja je, kako je istakao, stvar političara, demokratskih odluka, te da će je Rusija podržati a do njene realizacije dođe u dijalogu.“ /citat Vijesti/

Nasljednik, bivšeg ambasadora Rusije, Petar Ivancev, kao redovni posjetilac Dodikovog “podruma“ hića i pića, prenio je svoje običaje i utiske i sljedečem Igoru Kalabuovu, tako zajednički sa svojim guslarom Mićom iz njegovog podruma, mogu i dalje lansirati svoje ludačke i “pijanske“ tirade, o RS-u i njenom genocidašu Miloradu Dodiku.

Nije li ova osoba u funkciji ambasadora već poodavno zaslužila svoje proglašenej “persone non grate“ u ovoj gostoljubivoj zemlji?

Svakako, za moje mlađane čitaoce veoma su interesantna saznanja, o kriminalcu i šverceru cigareta “ronhill“ po beogradskim ulicama, budućeg guslara iz Laktaša Milorada, dok sam ja kao stručnjak svoga poziva gradio i izgradio šest velikih industrijskih objekata u bivšoj Jugi.
Tako sam gradio i firme Aluminij u Mostaru i Rudnik i Termoelektranu u Gacku.

Međutim, dok sam gradio i izgradio zaista kolosalni industrijski gigant za moje vrijedne i umne Gačane, dobar narod i dobre ljude, kada se i nije pitalo koje od njih koje vjere i nacije.
Kao tehnički direktor u trajanju od osam godina, u Gacku sam završio i jedan iskustveni i divnan životni studij, ostavio sam im i moje znalačko životno i radno djelo, koje je preporodilo regiju i cio kraj, a mojim vrlim Gačanima stvorio dobre i prepoznatljive uslove ljudske i porodične egzistencije.

Sve do vremena gresije, dolaska u Gacko genocidaša iz “srpskoga sveta“ sa harmonikašom i guslarom Dodom tj. Miloradom Dodikom i njegovim “dodikovcima“ koji naše znane , umne i vrle domaće Bošnjake iz Gacka, prisiliše da napuste svoje domove i ovaj industrijski objekat, zajednički građen.
Epizoda toga vremena, sadržana je u činjenici, da je ovaj isti Milorad Dodik, kao veliko srpski nacionalista i kriminalac, pripretio Gačanima da glasaju za njega i njegovu nacionalističku stranku, kako ne bi izgubili svoja radna mjesta u firmi.

Isto tako, mnogima i nepoznato, Milorad Dodik raskida ugovor sa firmom ČEZ o izgradnji druge faze termoelektrane Gacko od 600 MW, što je i bila tema moga magistarskog rada još iz vremena moga rada i boravka u Gacku.

U međuvremenu, Milorad je na kriminalan način stekao u posjed i vilu na Dedinju, koja je navodno bila vlasništvo ove firme, te pomoću uzurpacije i okupacije Pavlovića banke iz RS-a, dolazi do milionske vrijednosti i u lično vlasništvo uknjižuje vilu sa Dedinja.

Evo, svi su izgledi da se konačno i naš pravni sistem, sa tužilaštvom i sudstvom budi, te su ovih dana
pozvali i Milorada na saslušanje po ovome predmetu vile, kriminala i korupcije.
Dragi moji Gačani, nažalost to su u većini ovi “dodikovci“ i nacionalisti, koji su ostali u Gacku i ovoj firmi, trebaju da znaju da je vila na Dedinju osvojena i redovno se renta za dolare, ali je druga faza izgradnje Termoelktrane propala za sva vremena, uzroci i razlozi su veoma poznati, ali vlasništvo uzurpirane vile još uvijek je nepoznato.

Kao, najnoviji predmet tužilaštva, pretpostavke su da Miloradu niti Kinezi ne mogu pomoći za nastavak izgradnje druge faze termoelektrane u Gacku, a Putin i Rusi mu još manje pripomoći da spriječi pristupanje naše Bosne i Hercegpovine EU i NATO savezu.

Za svo ovo vrijeme njegov “rušilački blizanac“ Dragan Čović, kao istomišljenik i izuzetni veliko hrvatski nacionalista, na perifidniji i lukavi način poput “latina lukavca“ iako gaje iste zarezne klice, kao neki lažni akademik, razmišlja samo o svojoj genocidnoj tvorevini Herceg Bosni, kako je oživotvoriti, o izbornom zakonu po njihovoj mjeri i željama i kako svoju nacionalističko- ustašku stranku u dijelu BiH, odnosno u Hercegovini učiniti vječnom i trajnom, kao dokazani grobar tih hercegovačkih Hrvata.

Možda se uz Dodika i sa Putinom i njihovim mentorima iz Zagreba i Beograda, Milanovićem i Vučićem, uzdaju konačnem urušavanju državničkog sistema BiH, kao što su u svojim agresijama urušavali grad Mostar i ostale destinacije u ovoj nam našoj jedinoj lijepoj, ponosnoj i prkosnoj domovini, Bosni i Hercegovini.

Nadati se našoj “dobroj nebeskoj vili“ i našim građanima patriotima i domoljupcima, možda će ovi razarači, idioti i patološki tipovi i opstati do mjeseca oktobra, kada im se i konačno priprema odlazak na vječiti boravak u odaje nebeskoga pakla, to su želje građana naše jedine domovine.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.