Zvaću decu, deco-o-o-o!

Ne, on neće gostovati jer su te televizije – stavljale fotografije njegove dece?!
Ilustracija: Maria Tiurina
Ilustracija: Maria Tiurina
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Neću gostovati na tim televizijama, rekao je predsednički kandidat vlasti misleći na kablovske kanale N1 i Nova S čija imena stalno brka, pa čak i imena novinara, jer ga zanimaju samo imena navodnih vlasnika. Koja ne voli ni da pominje osim kad je potrebno, a potrebno je u svakom javnom nastupu da navede ko krade naše pare, a zna se ko ovde voli da krade, što bi rekao Bata Stojković u „Ko to tamo peva“.

Razlog za negostovanje nije to što su kablovske televizije manje gledane, čak toliko da istraživanja pokazuju da polovina budućih glasača ni ne dobija informaciju sa nacionalnih televizija da ćemo imati izbore (ala će da se iznenade kad ih pokupe u onu tamo nedelju). Nije ni to što predsednički kandidat samokritično misli da ga je ionako previše na televizijama sa nacionalnom frekvencijom (jer ne misli, naročito ne u spotovima). Razlog nije ni to što bi na N1 i Nova S možda morao da odgovori i na pitanja koja nisu naručena i dogovorena ili da se, daleko bilo, suoči sa nekim neistomišljenikom (jedino i ujedno i poslednje takvo suočavanje bilo je sa rođenom majkom koja se nesmotreno suprotstavila njegovoj tvrdnji koliko je bio težak na rođenju) jer je on, po urbanoj legendi koju širi sam o sebi – imao najviše TV duela u istoriji politike.

Ne, on neće gostovati jer su te televizije – stavljale fotografije njegove dece?! Reče on koji nam je u udarnim terminima najgledanijih televizija emitovao brutalno kasapljenje nečije tuđe dece i danima sladostrasno pričao o pravljenju ćevapa od mlevenog mesa te iste nečije dece.

No, dobro, kakve fotografije i koje dece su „stavljane“ pa predsednički kandidat vlasti to smatra nedopustivim i neoprostivim? On nam je sam predstavio troje – dva sina i jednu ćerku. Koje dvoje (ili svo troje?) su „stavljani“? Ili je govorio u množini samo zato što težina „dela“ tako postaje veća, kao što optužnica za Jovanjicu postaje lakša kad on kaže da je u pitanju tona marihuane a ne kokaina, osim toga – optužen je samo za drogu a ne ubistvo? Jer, ako se ne radi o punoletnom sinu koji je više puta uslikan zagrljen sa vođama navijačkih i kriminalnih klanova nego o deci kao takvoj, deci kao simbolu nevinosti, te televizije su grdno zgrešile.

Naravno da dramatičnije zvuči kad kaže da se radi o deci a ne o punoletnom sinu, ali – šta ako nije mislio na svoju decu? Jer on ovih dana učestalo izjavljuje i da mu fabrike dođu kao deca. I putevi takođe. Ali, zašto bi se ljutio ako je neka televizija prikazivala fotografije te predsednikove „dece“? Pa bar ona su mu na ponos i diku.

A ko zna, možda je mislio na svu svoju mnogobrojnu decu koju treba skloniti od kamera? Na partijsku, kao Toma Nikolić onomad, poraslo dete, osamostalilo se. I na onu zvečeću, kao Kir Janja. I naročito na onu koja se prva odazovu i dotrče sa motkama i bakljama da mu priteknu u pomoć kad ih pozove.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.