Kolekciju od recikliranog i etički proizvedenog pamuka

Uopšteno govoreći, sve tkanine i boje su sertifikovane po međunarodnim standardima kao dokaz istraživačkog rada brenda.
Dsquared2 predstavlja kolekciju od recikliranog i etički proizvedenog pamuka_623a5d86d084a.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Prije nego dizajneri obuku svijet, moraju ga prvo zaštititi – misija je koju je Dsquared2 proveo nekoliko godina u potrazi za smanjenjem utjecaja na okoliš i maksimiziranjem društvenog utjecaja u svom radu. Nakon što su svoja istraživanja doveli do ostvarenja, Dean i Dan Caten lansiraju svoju novu kapsulu, ONE LIFE ONE PLANET — kolekciju muških i ženskih dukseva, majica i kratkih hlačica od recikliranog i etički proizvedenog pamuka.

Kolekcije je dijelom kreirana sa GOTS-certifikovanim organskim pamukom, dijelom od miksa organskog i recikliranog pamuka, te recikliranog najlona. Uopšteno govoreći, sve tkanine i boje su sertifikovane po međunarodnim standardima kao dokaz istraživačkog rada brenda. Čak je i denim linija kreirana od novih kvalitetnih materijala od organskog pamuka, sa više od 50% recikliranog i inovativnog razgradivog elastena.

Dsquared2 istovremeno predstavlja i kolekciju Smiley napravljenu posebno za proljeće/ljeto 2022. Svaki komad kolekcije krasi Smiley sa zelenim javorovim listom. Kolekcija nadilazi spol i godišnja doba.

ONE LIFE ONE PLANET čini astronomski prvi korak u popločavanju bolje budućnosti za Dsquared2 — kao i sam svijet. Kapsula će biti dostupna za kupovinu od aprila 2022.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.