Gdje je antiuniverzum u kojem vrijeme teče unazad

Nova studija koja je nedavno prihvaćena za objavljivanje u časopisu Annals of Phisics sugeriše da postoji kombinovana simetrija za cijeli univerzum.
Gdje je antiuniverzum u kojem vrijeme teče unazad_6239431ff291c.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Naučnici smatraju da je izvjesno da postoji „antiuniverzum” i da u njemu vrijeme teče – unazad.

Nova pretpostavka dolazi od stručnjaka koji proučavaju simetrije u prirodi i kosmosu, a aktuelno istraživanje se odnosi na osnove simetrije u prirodi – od kojih su najznačajniji naboj, paritet i vrijeme.

Kako prenosi Live Science, nova studija koja je nedavno prihvaćena za objavljivanje u časopisu Annals of Phisics sugeriše da postoji kombinovana simetrija za cijeli univerzum.

Kao što istraživanje potvrđuje, rani univerzum je bio toliko ujednačen da vrijeme simetrično protiče unazad i unaprijed.

U radu se tvrdi da način na koji razumijemo svijet i širi univerzum oko nas, krećući se naprijed u vremenu, takođe mora biti proširen tako da uključi verziju „u ogledalu” koja podrazumijeva vrijeme „unazad”.

Novo istraživanje bi takođe moglo da pruži dublje razumijevanje tamne materije. Teorija sugeriše da je to nevidljiva čestica koja ima interakcije samo gravitacijom i koja obezbjeđuje uparivanje elektron-neutrina, mion-neutrina i tau-neutrina (subatomskih čestica).

Istraživanje sugeriše da bi uslovi u „univerzumu iz ogledala”, gdje vrijeme teče unazad, bili puni ovih uparenih neutrina, koji bi predstavljali tamnu materiju.

Naravno, nikada ne bismo mogli da doživimo vrijeme koje teče unazad, čak i da je definitivno postojalo, ali to je ipak prilično interesantna teorija.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.