Otvorena izložba Aide Camović

Ona ih predstavlja na jedan pojednostavljen, geometrijski ispravljen način, koristeći pastel u kreiranju lineranih površina.
Otvorena izložba Aide Camović_623906a9e8523.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

U  Galeriji Multimedijalnog centra  otvorena je peta samostalna izložba slika i crteža novopazarske umetnice Aide Camović.

Mlada Novopazarka Aida Camović je osnovne studije završila 2018. godine na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru, a master studije na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 2019. Trenutno je na doktorskim studijama na istom fakultetu, u klasi profesora Radomira Kneževića. Članica je ULUSa, SULUa i Udruženja slikara i ljubitelja slikarstva “Kornjača”, učesnica dve kolonije. Učestvovala na skoro 30 kolektivnih, a ovo joj je peta samostalna izložba.

Na otvaranju je govorila urednica programa Galerije MMC, Amra Hodžić Jejna

“Slikarka nam otvara prozor u svoj intimni svet poetskog i metaforičnog gde svaka ukrasna biljka predstavlja jedan mladi život, a svaki prozor ograničenu otvorenost ka spoljašnjem svetu. Botanički motivi izgrađuju vizuelne vokabulare koji stvaraju neraskidivu sponu između živog i neživog, hladnog spoljašnjeg sveta i unutrašnjosti toplog doma. Ona ih predstavlja na jedan pojednostavljen, geometrijski ispravljen način, koristeći pastel u kreiranju lineranih površina”, rekla je između ostalog Hodžić Jejna.

Radovi će biti izloženi u Galeriji Multimedijalnog centra do 3.aprila.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.