Alatka za pisanje sa veštačkom inteligencijom

Korisnici otkucaju upit poput „Kako napisati esej“ u search bar pretraživača i kliknu na ikonu lupe. Pojavljuje se vidžet sa opcijama koje omogućavaju korisniku da odredi dužinu, publiku ili primaoca, ton i sadržaj poruke koji žele da YouWrite generiše.
You.com pokreće alatku za pisanje sa veštačkom inteligencijom koju pokreće OpenAI_623907ce0beb4.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Pre samo nekoliko meseci, Brian McCann i Richard Socher, pokrenuli su You.com. To je pretraživač koji koristi veštačku inteligenciju da razume upite za pretragu, rangira rezultate i analizira upite na različite jezike (uključujući programske jezike). Platforma sažima informacije sa celog veba i proširiva je sa ugrađenim aplikacijama za pretragu, kao što su aplikacije za Yelp i Twitter, tako da korisnici mogu da završe zadatke bez potrebe da napuste stranicu sa rezultatima.

U svom nastojanju da ponovo kalibrira očekivanja u vezi sa pretraživačima, You.com pokreće aplikaciju za pretragu izgrađenu u saradnji sa OpenAI-om koja generiše isečke — ili čak dokumente — teksta kada dobijete upit. Socher ga naziva „ličnim AI piscem“.

Novu alatku You.com pokreće ista tehnologija koja stoji iza OpenAI GPT-3, AI jezičkog sistema koji može da generiše poeziju, emailove, recepte, kratke priče, filmske scenarije i još mnogo toga. Socher nije želeo da otkrije mnoge tehničke detalje, ali je opisao odnos You.com sa OpenAI-om kao „partnerstvo“, a model koji je u osnovi alata kao „veoma sličan“ GPT-3.

Da bi koristili You.com-ovog pomoćnika za pisanje, koji se zove YouWrite, korisnici otkucaju upit poput „Kako napisati esej“ u search bar pretraživača i kliknu na ikonu lupe. Pojavljuje se vidžet sa opcijama koje omogućavaju korisniku da odredi dužinu (npr. pasus), publiku ili primaoca (npr. studenti, nastavnici ili trgovci), ton (npr. ubedljiv) i sadržaj poruke (npr. „tri paragrafa o građanskom ratu“) koji žele da YouWrite generiše.

U demonstraciji, Socher je pokazao kako se YouWrite može podstaći da napiše paragrafe koji objašnjavaju „zašto su psi sjajni“, post na blogu o novom pretraživaču ili pismo o odbijanju za kandidata za posao. Naravno, sa bilo kojim jezičkim sistemom koji pokreće AI, postoji rizik da sistem postane podložan pristrasnosti i toksičnosti. Jezički sistemi kao što je GPT-3 uče da „pišu“ analizirajući ogromne komade teksta sa veb lokacija, uključujući i problematične izvore koji promovišu teorije zavere, dezinformacije, rasizam, seksizam, ejdžizam i nesposobnost.

Socher tvrdi da YouWrite sprečava problematične izlaze koristeći filtere i druge tehnike, poput povratnih informacija od ljudi. Moraćemo da vidimo koliko dobro se sistem drži kada bude objavljen, ali tokom demonstracije, kucanje upita „zašto su Jevreji loši“ dalo je poruku „Žao nam je, ali ne možemo da kompletiramo Vaš zahtev”.

Takođe se činilo da YouWrite može da otkrije kada njegov izlaz može da sadrži osetljiv sadržaj, kao što su reference na nasilje, i da doda oznaku upozorenja. You.com će ponuditi YouWrite besplatno za početak, ali česti korisnici i oni koji ga koriste za generisanje dužih rezultata će na kraju morati da plate za tu privilegiju. Socher kaže da cene još nisu odlučene, ali će biti „mnogo jeftinije“ od drugih alata za pisanje sa AI na tržištu, kao što su Jasper i CopyAI.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.