Kolekcija inspirisana djelima likovnih velikana

Ovi slikari, koji su predvodili mnoge umjetničke pokrete i umjetničke stilove, nastavljaju biti inspiracija od prošlosti do sadašnjosti.
DOGO MUSE kolekcija inspirisana djelima likovnih velikana_6235179548fe4.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Nova Dogo kolekcija MUSE inspirisana je slikama Vincenta van Gogha, Gustava Klimta, Wassilyja Kandinskog, Claudea Moneta i Edvarda Muncha – najpoznatijim svjetskim slikarima. Osjećaji, snovi i dojmovi kojima se umjetnici okreću kako bi izrazili sebe u svojim radovima odražavaju se u Dogo dizajnima cipela i torbi u novoj DOGO MUSE kolekciji koju od sada možete pronaći i u prodavnicama DOGO u Bosni i Hercegovini.

Ovi slikari, koji su predvodili mnoge umjetničke pokrete i umjetničke stilove, nastavljaju biti inspiracija od prošlosti do sadašnjosti. Vođeni idejom kako umjetnost treba biti dostupna svima, te spajajući je sa nosivim dizajnom, dobro poznate prizore slike Poljubac Klimta, Žena sa suncobranom Moneta… možete pronaći u ovoj novoj DOGO kolekciji.

Umjetnost pobjeđuje sve

Iz kompanije DOGO poručuju kako je za njih umjetnost branša koja svakodnevno upija sve o ljudskim bićima i odražava historiju čovječanstva. Prenosi trenutke iz prošlosti u sadašnjost, od slika nacrtanih u špilji do slika stvorenih zvučnim frekvencijama spajajući je sa umjetnom inteligencijom. Ističu kako je gotovo nemoguće ostati ravnodušan na umjetničko djelo jer svaki gledalac pronalazi dijelove sebe. Ponekad nas umjetnost potakne na razmišljanje satima, a ponekad čini mali osjećaj ogromnim. Ponovno prenosi ono što je u svima nama očima umjetnika, nezaustavljivo skreće svu pažnju na sebe.

Naglašavajući kako umjetnost osvaja sve o čovjeku i čovječanstvu – DOGO kreativci MUSE kolekcijom skreću pažnju na važnost umjetnosti u svakodnevnom čovjekovom životu, ali i njenu važnost u razvoju čovječanstva.

DOGO cipele su originalne – šarene veganske cipele i torbe neobičnog dizajna i kreativnih motiva koje svakom vlasniku daju neobičan štih. Vođeni krilaticom Personalize Your Life DOGO otvara novu sezonu u prepoznatljivom umjetničkom, vedrom, šarenom i punom ljubavi stilu!

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.