Održano predramazansko savjetovanje u Subotici

Predsjednik Mešihata je uručio hediju – odlazak na umru novosadakom glavnom imamu Fadil ef. Muratiju, a u povodu 40 godina njegovog rada u službi islama i muslimana.
Održano predramazansko savjetovanje u Subotici_6233dec444c92.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

U četvrtak 17. marta 2022. godine, u Medžlisu IZ-e Subotica održano je predramazansko savjetovanje kojem su prisustvovali predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji muftija dr Mevlud ef. Dudić, muftija beogradski dr Rešad ef. Plojović, muftija novosadaki Nedžad ef. Hasanović, imami Muftijstva beogradskog i novosadskog, te predsjednici medžlisa iz pomenuta dva muftijstva.

Prisutnima se obratio glavni muftija Dudić koji je govorio o ramazanskim aktivnostima gdje se posebno osvrnuo na pojačan rad imama u mjesecu posta. On je zahvalio imamima na radu u ovom dijelu države i izrazio im svaki vid podrške na njihovom časnom i odgovornom poslu te promociji Islamske zajednice.

Predsjednik Mešihata je uručio hediju – odlazak na umru novosadakom glavnom imamu Fadil ef. Muratiju, a u povodu 40 godina njegovog rada u službi islama i muslimana. Prisutnim imamima su se prigodnim savjetima obratili i muftije beogradski i novosadski. Nakon proučene dove, delegacija Mešihata je obišla nove prostorije Medžlisa, poslije čega je obavljen zajednički namaz u subotičkoj Muhadžer džamiji.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.