Održano predramazansko savjetovanje u Subotici

Predsjednik Mešihata je uručio hediju – odlazak na umru novosadakom glavnom imamu Fadil ef. Muratiju, a u povodu 40 godina njegovog rada u službi islama i muslimana.
Održano predramazansko savjetovanje u Subotici_6233dec444c92.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

U četvrtak 17. marta 2022. godine, u Medžlisu IZ-e Subotica održano je predramazansko savjetovanje kojem su prisustvovali predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji muftija dr Mevlud ef. Dudić, muftija beogradski dr Rešad ef. Plojović, muftija novosadaki Nedžad ef. Hasanović, imami Muftijstva beogradskog i novosadskog, te predsjednici medžlisa iz pomenuta dva muftijstva.

Prisutnima se obratio glavni muftija Dudić koji je govorio o ramazanskim aktivnostima gdje se posebno osvrnuo na pojačan rad imama u mjesecu posta. On je zahvalio imamima na radu u ovom dijelu države i izrazio im svaki vid podrške na njihovom časnom i odgovornom poslu te promociji Islamske zajednice.

Predsjednik Mešihata je uručio hediju – odlazak na umru novosadakom glavnom imamu Fadil ef. Muratiju, a u povodu 40 godina njegovog rada u službi islama i muslimana. Prisutnim imamima su se prigodnim savjetima obratili i muftije beogradski i novosadski. Nakon proučene dove, delegacija Mešihata je obišla nove prostorije Medžlisa, poslije čega je obavljen zajednički namaz u subotičkoj Muhadžer džamiji.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.