Kreativne igračke studentica UNINP

Cilj je bio jasan, kod djece probuditi ono najbolje u njima.
Ilustracija: Ania Leonova
Ilustracija: Ania Leonova
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Studentice četvrte godine Deprtmana za psihologiju Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru, sa smjera Vaspitač, osmislile su, napravile i namijenile najmlađima edukativne igračke. Unikatan projekat koji služi da djeca razvijaju svoje psihičke sposobnosti. Međutim, poražavajuće je, navode, što niti jedna krojačica iz Novog Pazara nije htjela da pomogne u realizaciji zamišljenog projekta. Ipak, našla se jedna vrijedna u Rožajama.

“Niti jedna krojačica u Novom Pazaru nije htjela da prihvati ovaj posao. Kod koje god da smo krojačice otišle, rekle su nam da je to “veoma pipavo” i da ne mogu to da prihvate. Onda sam ja kontaktirala krojačicuu Rožajama, a ona je rado prihvatila taj posao. Ja sam onda sve to odnijela tamo, brzo smo završile posao i vratile se ovamo da završimo još ono malo posla što je ostalo”, kazala je studentica Anera Husović.

Cilj je bio jasan, kod djece probuditi ono najbolje u njima.
“Za realizaciju ovakve igračke došli smo do ideje da u djeci probudimo maštu, kreativnost, da na jednom mjestu imaju prilike da kroz razne aktivnosti u vrtiću se igraju i da nauče različite pojmove, kao što su brojevi, slova, geometrijski oblici, da razvijamo ekološku svijest kod djece, razvijanje higijenskih navika, ali i fine motorike”, kazala je studentica Kefsera Gološ.

Ovo je idealan način, završavaju studentice, da se i prkatičnim dijelom pokaže znanje koje se steklo na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.