Kreativne igračke studentica UNINP

Cilj je bio jasan, kod djece probuditi ono najbolje u njima.
Ilustracija: Ania Leonova
Ilustracija: Ania Leonova
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Studentice četvrte godine Deprtmana za psihologiju Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru, sa smjera Vaspitač, osmislile su, napravile i namijenile najmlađima edukativne igračke. Unikatan projekat koji služi da djeca razvijaju svoje psihičke sposobnosti. Međutim, poražavajuće je, navode, što niti jedna krojačica iz Novog Pazara nije htjela da pomogne u realizaciji zamišljenog projekta. Ipak, našla se jedna vrijedna u Rožajama.

“Niti jedna krojačica u Novom Pazaru nije htjela da prihvati ovaj posao. Kod koje god da smo krojačice otišle, rekle su nam da je to “veoma pipavo” i da ne mogu to da prihvate. Onda sam ja kontaktirala krojačicuu Rožajama, a ona je rado prihvatila taj posao. Ja sam onda sve to odnijela tamo, brzo smo završile posao i vratile se ovamo da završimo još ono malo posla što je ostalo”, kazala je studentica Anera Husović.

Cilj je bio jasan, kod djece probuditi ono najbolje u njima.
“Za realizaciju ovakve igračke došli smo do ideje da u djeci probudimo maštu, kreativnost, da na jednom mjestu imaju prilike da kroz razne aktivnosti u vrtiću se igraju i da nauče različite pojmove, kao što su brojevi, slova, geometrijski oblici, da razvijamo ekološku svijest kod djece, razvijanje higijenskih navika, ali i fine motorike”, kazala je studentica Kefsera Gološ.

Ovo je idealan način, završavaju studentice, da se i prkatičnim dijelom pokaže znanje koje se steklo na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.