Papuče koje bi nosila i Carrie Bradshaw

Prepoznatljivi blještavi detalj s Blahnikovih salonki na njima je predstavljen u formi kopči.
Birkenstock papuče koje bi nosila i Carrie Bradshaw_623122e622434.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Na svoj luksuzni spisak, poslije brendova Dior i Jil Sander, Birkenstock je dodao i Manolo Blahnik. Početkom marta su najavili saradnju, da bi desetak dana kasnije tu saradnju i potvrdili. Na društvenim mrežama otkriveno je kako izgleda njihova zajednička kolekcija stvorena od sedam modela obuće, a očekivano najveću pažnju dobile su anatomske papuče Arizona i klompe Boston s prepoznatljivim dizajnerskim potpisom Manola Blahnika.

Po uzoru na modro plave salonke kakve je popularizirao lik Carrie Bradshaw iz serije Sex i grad, kultna obuća brenda Birkenstock zablistala je u kraljevski plavom baršunu, a prepoznatljivi blještavi detalj s Blahnikovih salonki na njima je predstavljen u formi kopči.

Kolekcija Manolo Blahnik x Birkenstock dolazi u dva navrata. Dana 24. marta u prodaju će biti lansirana baršunasta verzija Arizona i klompi Boston, a verzije klasičnih modela od crne kože i baršuna boje fuksije također prate prvi prodajni val na stranicama brendova Birkenstock 1174 i Manolo Blahnika.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.