Od 1. aprila upis prvačića

Upis je olakšan uz pomoć prijave putem aplikacije EUpis.
Oleg Shcherba
Oleg Shcherba
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Upis prvaka kreće 1. aprila i trajat će do 31. maja. Da bi se dijete upisalo u školu neophodno je pribaviti neophodna dokumenta. Upis je olakšan uz pomoć prijave putem aplikacije EUpis.

“Roditelj dovodi dijete na testiranje koje vrši pedagog ili psiholog. Treba donijeti potvrdu jedino ako je dijete izvršilo pregled u privatnoj ordinaciji. Tada mora lično donijeti papir i to bih želio da roditelji upamte ili ako je dijete uradilo pregled na VMA. Neophodna dokumenta su rodni list, potvrda o prebivalištu, potvrda o zdravstvenom stanju učenika. Sva dokumenta škola dobija po službenoj dužnosti i roditelj ne treba da se bavi papirologijom. Kad sam nabrojao i tri svakako ima i četvrto, potvrda da je dijete završilo predškolski program što je veoma bitno”, kaže Safet Smailović direktor OŠ “Avdo Međedović”

Aida Jusufović, učiteljica ističe da je sistematski pregled krenuo od 1. marta ali termini za OŠ “Avdo Međedović” su 28., 29. i 30. mart.

“Prednosti upisa u našu školu je mnogo, prije svega jer je nastava na maternjem jeziku, zato što imamo stručan kadar, zato što smo tehnički i tehnološki pokriveni, a i škola smo gdje se polaže licenca za bosanski jezik. Mi sad upisujemo šesnaestu generaciju prvaka.”

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.