Ima, ima u Srbiji zdrave pameti

Jeste, Kecmanoviću, Bosna je bila goloruka u odnosu na agresiju treće vojne sile u Europi - JNA - jugoslovenske pa srpske vojske!
F685EC9C-EE87-4B6E-AE4D-F9FA0EA85C53
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Volio bi Nenad Kecmanović prošetati sarajevskom Baščaršijom nego pola Beograda.

I popiti kahvu na Slatkom ćošetu.

Ali ne dâ mu đavo. I to ne obični, već đavo harambaša, vladar svih đavola, koji pobjegoše iz Sarajeva tamo daleko u bezdan udruženog genocidnog poduhvata.

Nije srpski politolog, politički analitičar, sociolog, profesor političkih nauka, publicista i član Senata Eresa Nenad Kecmanović jedini, kojeg je genocidni šejtan uzeo pod svoje pa ne smije zavirit u Sarajevo.

Kecmanovićev vjerni suborac, kojeg je šejtan također uzeo pod svoje je samozvani srpski islamolog, filolog orijentalista, sveučilišni profesor, književnik, književni prevoditelj, povijesni revizionista i negator genocida Darko Tansković.

Ova dvojica srpskih ideologa u svemu su različiti osim u jednom, a to je u trovanju zdrave pameti kod Srba u Srbiji i Srba u bosanskom Eresu.

O Tanaskovićevim luciferskim zavjerama protiv Bosne i Bošnjaka pisali smo više puta.

Na Kecmanovićeve luciferske prijetnje nismo dosada obraćali pažnju jer nam se nisu činile da su opasne sve do ove zadnje prijetnje: – Poput likova iz Andrićeve proze, oni sjede u nargila barovima na Baščaršiji i raspravljaju hoće li Putin nakon Kijeva u Sarajevo ili će Bajden preventivno prihvatiti Bosnu preko crte u NATO i EU. I svakom trezvenom je jasno da mu se neće desiti ni jedno ni drugo.

A šta će se, Kecmanoviću, to drugo desiti Bošnjacima nakon Kijeva što im se već nije desilo od klanja, ubijanja, silovanja do genocida?

Nije li agresivno-genocidna jugoslovensko – srpska vojska, koja je držala suverenu i nezavisnu bosansku državu 1425 dana pod opsadom i pod embargom na samoobranu, bila razmjerno moćnija od ruske vojske, koja trenutno genocidno napada Ukrajinu, koja ima sve vrste oružja na samoobranu za razliku od Bosne.

Jeste, Kecmanoviću, Bosna je bila goloruka u odnosu na agresiju treće vojne sile u Europi – JNA – jugoslovenske pa srpske vojske!

I…, šta se desilo?

Da vas malo napatim, Kecmanoviću. Desilo se da je Bosna pobijedila pet vojski i dvije velikodržavne agresije – srpsku i hrvatsku – istodobno:

1) Pobijedila je Bosna vojno, jer se nije predala i nikad se neće predati agresorima, koji hoće da ju podjele i sebi prisvoje!

2) Pobijedila je Bosna pravno, jer je jedina država na svijetu, koja je izvela političke i vojne genocidne agresore na svoj suverenitet i teritorijalni integritet pred Međunarodni sud pravde u Haagu, koji ih je osudio za zločin genocida te prvi puta u povijesti postigla da jedna država, Srbija, bude markirana za nesprečavanje genocida protiv jednog naroda – Bošnjaka muslimana!

3) Pobijedila je Bosna moralno, jer svijetlog obraza, kojeg je srpsko-gebbelska propaganda nastojala ocrniti do besvijesti, stoji pred Bogom i svijetom zato što se ponosno i civilizacijski držala kada joj je bilo najteže!

Nije me iznenadilo, Kecmaniviću, da je vaša pamet i sjećanje na Bosnu i Bošnjake zamrznuto u Andrićevom frižideru velikosrpske ideje o „velikoj srbiji“ ili „srpskom svetu“, gdje nema ni Bosne ni Bošnjaka, pa ste imali potrebu da nam saopćite: – Bošnjaci su se navikli da im se sudbine rješavaju širom Istanbula, Beča, Zagreba, Beograda. Imaju naslijeđenu kolektivnu sklonost da iz svake riječi ili gesta stranih diplomatskih zvaničnika u Washingtonu, Briselu, Berlinu i Londonu shvate svoju budućnost i da se drže jačeg.

Nisam htio, ali ste me izazvali, Kecmanoviću, pa vas moram razočarati – Bošnjaci su se u međuvremenu dok ste vi, Tanasković i ala Tanasković odsutni iz Sarajeva, odvikli da im se sudbine rješavaju širom Istanbula, Beča, Zagreba, Beograda.

Moram vas, na vašu žalost, obavijestiti da su Bošnjaci uzeli sudbinu u svoje ruke – čvrsto i neustrašivo.

Naučili su to nešto pod pritiskom velikosrpske agresije na Bosnu i genocida nad Bošnjacima, ali mnogo više su to naučili pod pritiskom nacionalne i državne samosvijesti o svom pravu i dužnosti da se bore za svoj opstanak i ostanak na svojoj bosanskoj zemlji, na svojoj bosanskoj hiži i u svojoj miroljubivoj vjeri.

Još nešto, Kecmanoviću, u pravu ste – Bošnjaci prate i cijene svaku prijateljsku riječ ili gestu stranih diplomatskih zvaničnika u Washingtonu, Briselu, Berlinu i Londonu, koja im daje nadu da će biti spašeni od ponovljenog genocida, ali ne tako ućoravo, kao što ste vi u Srbiji navikli da vam sudbinu rješava Rusija, koja nije u stanju da riješi ni svoju vlastitu sudbinu u Ukrajini.

Već traži pomoć od Kine.

Stoga, bivši dekanu Sarajevskog univerziteta i građaninu Sarajeva, kojeg ste vi neki Srbi izdali da bi ga držali pod opsadom 1425, ne brinite vi ni za Bosnu ni za Bošnjake, već se pobrinite za sebe i za Srbiju da ju ne svedete na Beogradski pašaluk.

Nadam se, Kecmanoviću, da vam je sada jasnije šta se dešava u Bosni i kod Bošnjaka!

Prenesite to, ljubazno vas molim, i vašem drugu samozvanom islomologu, povijesnom revizionisti i negatoru genocida nad Bošnjacima Darku Tnaskoviću. I ostalim bosnofobima.

Lijepi pozdrav vam upućujem iz lijepe naše Bosne, koja će uskoro probeharati, kao nikad dosada. Ako Bog da.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.