Generacija pobjednika dostojanstveno nosi Muftijin amanet

Protivnike nećemo ponižavati, već ćemo im pružiti ruku, jer je to suština ideje muftijinog amaneta.
Zukorlić u Berlinu: Generacija pobjednika dostojanstveno nosi Muftijin amanet_622cad577b96d.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Nezapamćenim skupom u glavnom gradu Njemačke sinoć je započela prva zvanična posjeta delegacije Stranke pravde i pomirenja dijaspori, a svečana sala hotela Grand Palas u Berlinu bila je mala da primi nekoliko stotina gostiju koji su došli da ovjere podršku listi “Muftijin amanet”.

Nosilac liste Usame Zukorlić obraćajući se prisutnima, naglasio je da su ovaj put sve oči uprte u SPP, i da predstojeći izbori znače prekretnicu, da donose promjene u Sandžaku i da je ubjedljiva pobjeda jedini način da se u potpunosti ostvare vizije i planovi za koje je svoj život dao rahmetli muftija Muamer Zukorlić.

“Dolazi generacija pobjede, koja će vratiti izgubljeno dostojanstvo urušavano decenijama u nekim pogrešnim politikama, koja će se čvršće nego ikad okupiti oko ciljeva i planova koje je zacrtao muftija. Protivnike nećemo ponižavati, već ćemo im pružiti ruku, jer je to suština ideje muftijinog amaneta”, rekao je Zukorlić.

On je dodao da nema sumnje da će SPP 3. aprila pokazati svoju snagu i ostvariti krupne ciljeve. Auto put kroz Sandžak, gasovod, željeznica, klinički centar, obrazovne ustanove i jedinstvo Islamske zajednice, projekti su koje je započeo muftija, a mi ćemo završiti.

Predsjednik Matice Bošnjačke dr Jahja Fehratović tokom svog obraćanja podsjetio se svega što se dešavalo u Sandžaku posljednjih 30 godina.

“Rame uz rame sa muftijom, u vrijeme najvećih iskušenja za Bošnjake, uspjeli smo nemoguće. Od pokušaja da nas predstave kao retrogradne i opasne pojedince, koji su prijetnja državi, preko situacije da moramo da branimo dostojanstvo koračajući ponosno hodnicima Skupštine Srbije, danas SPP predstavlja bastion politike partnerstva i moralnih načela na svim poljima”, podvukao je Fehratović.

Dodao je i da izbori koji slijede, najveći su test za sve one koji čuvaju muftijin amanet, i pokazuju da su dostojni puta koji je trasirao rahmetli muftija.

U ime domaćina, ispred Bošnjaka Berlina, na skupu se obratio i Jašo Balić, odbornik u lokalnom parlamentu Tutina. On je pozvao još jednom sve sandžaklije da se pridruže timu koji će na predstojećim izborima ostvariti najubjedljiviju pobjedu ikada.

“Sa večerašnjeg skupa šaljemo snažnu poruku. U Berlinu drugi nemaju šta da traže. Muftijin amanet nema alternativu”, izjavio je Balić.

Delegacija Stranke pravde i pomirenja posjetu dijaspori danas će nastaviti u Frankfurtu i Dortmundu, nakon čega će posjetiti i Beč.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.