Konačno i naši deklarisani putinovci 

Poštovani moji sugrađani, Bosanci i Hercegovci, kuda li to putujemo i dokle ćemo tako?!
Ilustracija: Artur Sierzputowski
Ilustracija: Artur Sierzputowski
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Naša je trajna i kontinuirana “osovina zla” , a kako je eleminisati pitanje je za sve naše građane, a nikako za licemjernu međunarodnu zajednicu.

Guslar iz Laktaša, svinjogojac i kriminalac, Milorad Dodik, kao i njegov “rušilački blizanac”, orguljaš iz Mostara Dragan Čović, svu svoju znojem, švercom i kriminalom, stečenu imovinu pretvorili su u velelepne milionske vile, brižno okupirani svojim narodom kojem pripadaju.

Grobar “hercegovačkih Hrvata” Dragan Čović intezivno nastavlja sa scenarijem i osvajačkom politikom svoga poglavnika Franje Tuđmana, a njegov “blizanac” guslar Kosovskih pjesama iz 1382 godine sa Gazimestana slijedi svoga Vožda Slobodana Miloševića, sa mirnodopskim recidivima u postdejtonskom periodu sa rastakanjem Bosne i Hercegovine.

Dok je kriminalac Dragan mijenjao i vodotok rijeke Radobolje, pljačkao Aluminij i Soko, dotle je njegov “blizanac” Milorad, kriminalac i švercer sa beogradskih ulica na Dedinju uzurpirao vilu na račun ČEZ-a i Pavlovića banke iz RS-a.

Kako godinama, u kontinuitetu podrivaju i ruše državni sistem jedine domovine Bosne i Hercegovine , kao i njene institucije, bez pravne države sa korumpiranim tužilaštvom, ove horde “osovine zla” bogate li se bogate, jer im niko ne može stati u kraj njihovim lukavim lopovlucima i marifetlucima.

Evo, ovih dana, konačno i očekujući da im i “tovarišč” Vladimir Putim preko Ukrajine, priskoči u pomoć, kako bi osamostalili i svoje genocidne tvorevine Republiku Srpsku i Herceg Bosnu, konačno su izašli iz anonimnosti, da pripadaju tom diktatorkom carstvu tzv. “putinizmu.”

Svakako uz pomoć i svojih mentora, susjeda i komšija iz agresorskog vremena, sa istoka i zapada, Vučka i Zorana, kao i svoje nacionalističke “desnice“ sa Orbanom, Janšom i inim širom Evrope, na putu su nepokolebljivi za ostvarenjem svojih mračnih nakana.

Ne samo Dodik i Čović već i njihove ulizice i istomišljenici, poput Vjekoslava Bevande i Jelke Miličević i inih iz RS-a, slijede prijetnje svoga šefa Čovića, kojega su svojevremeno zalaganjem i svoje cjelokupne imovine uspjevali izvući iz zatvorske ćelije i dok je cjeloviti kriminalno-lopovski dosije iščezavao poput dima iz odžaka, ovi su napredovali u svojim ministarskim foteljama za finansije.

Sada i oni prijete državi i njenim organima u vlasti, pored uspavanih Bošnjaka, koji na svojim minderima
ispijaju kahvu i poput ulizica od Meše Selimovića dozvoljavaju ekstremnim nacionalistima HDZ-a i SNSD-a, od Aluminija i Sokola, do doma naroda u Parlamentu, da djeluju nesmetano kao najgori štakori i krtice.

Dok Dragan Čović prijeti: “NOVE PRIJETNJE IZ MOSTARA“ Ili ćemo riješiti problem mirnim razlazom ili ćemo kuću-državu učiniti ugodnom za život svima…

Dotle, njegovi ministri finansija Vjekoslav Bevanda i Jelka Miličević, uzimaju sebi za parvo i javno obznanjuju svoje nakane:

Bevanda pisao Varhelyiju: “BiH nema usvojen budžet, CIK nije legalno izabran”.

Ministrica Federacije, Jelka Miličević kod svoga “ulizice“ Fadila Novalića dijeli nova ci uplaćuje kome hoće, a radnicima Aluminija, Srbima, dijelu Bošnjaka i nepodobnih Hrvata, sa zvaničnom sudskom presudom, nema namjeru da realizuje.

Zašto bi to i činila, ako im je HDZ-u, Fadil Novalić i minister Nermin Džindić ustupio sva upravljačka prava nad ovim hercegovačkim firmama, odluku o stečaju Aluminija stavili pod tepih, a gubitke od pola milijarde KM prebacili na teret raznim državnim institucija, da li Elektroprivrede ili drugih, koje su opet darivali velikoj nacionalističkoj stranci HDZ i njenim čelnicima.

Dakle, kriminal i pljačka u kontinuitetu, jer pravne države nema na pomolu, a Dragana Čovića i Milorada
Dodika interesuju fotelje i njihove genocidne tvorevine kao nezavisne i samostalne državice, poput današnjih Dombasa i Krima, jer ih u tome uvjerava i pripomaže i njihov novi svjetski diktator i razbojnik Vladimir Putin.

Poštovani moji sugrađani, Bosanci i Hercegovci, kuda li to putujemo i dokle ćemo tako?!

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.