Održan Kviz znanja učenika Medrese Gazi Isa-beg

“Bez znanja ne možemo predstaviti islam na pravi način onima koji to očekuju od nas.“
Održan Kviz znanja učenika Medrese Gazi Isa-beg_622aa431bfcb2.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

S organizacijom Kviza znanja od pitanja iz Islama do Opšteg znanja još jednom je potvrđen put omladine, učenika Ženske i Muške Medrese Gazi Isa-beg u Novom Pazaru. Nakon toliko podijeljenih nagrada najboljima i najuspješnijima na takmičenju, ali i onima bez ijednog izostanka i sa svim peticama  čini se, kako kažu, da osim odličnih učenika nema drugog uspjeha.

“Bez znanja ne možemo predstaviti islam na pravi način onima koji to očekuju od nas. Muslimani koji žive u multietničkim sredinama su odgovorni dvostruko, i za sebe ali su isto tako odgovorni ukoliko na pravi način ne budu predstavili svoju vrijednost i vrijednost svoje vjere. Vi ste danas pokazali da ste centar svijeta.Budite sigurni u sebe jer ćete tada imati širinu i u sebi i tada vam niko na svijetu ništa neće moći”, poručio je prof.dr Admir Muratović, rukovodilac Uprave za obrazovanje Mešihata IZ.

Prema riječima Adnana ef. Dupljaka direktora Medrese Gazi Isa-beg definitvno je odgovor da omladina treba krenuti prema Medresi ali i drugim odgojnim i obrazovnim institucijama.

“I ovaj kviz i sve što naša Islamska zajednica radi najbolji je pokazatelj gdje našu djecu i našu omladinu trebamo usmjeriti.”

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

Budimo prijatelji

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.