Predramazansko savjetovanje imama u Novom Pazaru

Direktor Hajrata Bećirović je imame upoznao sa aktivnostima ove dobrotvorne ustanove i zahvalio na podršci koju imami sa svojim džematima daju Hajratu.
Predsjednik Mešihata na predramazanskom savjetovanju imama u Novom Pazaru_6229fb380a316.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

U srijedu, 09.03.2022. godine, nakon jacije namaza, upriličeno je predramazansko savjetovanje za imame Novopazarskog medžlisa, kojem su prisustvovali predsjednik Mešihata i glavni muftija dr. Mevlud ef. Dudić sa delagicijom: muftijom beogradskim dr Rešad ef. Plojovićem, muftijom novosadskim hfz. Nedžad ef. Hasanovićem, predsjednikom Sabora IZ-e u Srbiji dr Enver ef. Gicićem, direktorom Medrese hfz. Adnan ef. Dupljakom i direktorom CHR Hajrat Mirsad ef. Bećirovićem.

Nakon uvodnih riječi glavnog imama Medžlisa dr. Enver ef. Omerovića, prisutnim imamima obratio se predsjednik Mešihata muftija Dudić, a potom: muftija Hasanović i muftija Plojović, kao i direktor Hajrata Bećirović, koji je imame upoznao sa aktivnostima ove dobrotvorne ustanove i zahvalio na podršci koju imami sa svojim džematima daju Hajratu, posebno kroz redovne mjesečne sergije koje se organiziraju i predstavljaju važan doprinos aktivnostima ove humanitarne ustanove Mešihata, čiji rad je ponos Islamske zajednice i svih džematlija i vjernika koji svojim materijalnim davanjima učestvuju u njenom radu.

Nakon savjetovanja uslijedila je zajednička večera rukovodstva Islamske zajednice i imama u restoranu Medrese pod pokroviteljstvom Hajrata.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.