Delegacija Kantona Sarajevo u Novom Pazaru

Želimo da sve one lične inicijattive za povezivanje BiH i gradova Sandžaka idu preko institucija.
Delegacija Kantona Sarajevo u Novom Pazaru_6229fb52dc9ff.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Grad Novi Pazar potpisao je sporazume iz različitih oblasti s institucijama Kantona Sarajevo u čijoj će Skupštini biti pokrenuto pitanje osnivanja kluba „Prijatelji Sandžaka“. Kroz institucije kulture intenzivirana je saradnja

“Već smo se dogovorili da naša predstava “Ako dugo gledaš u ponor” bude u Sarajevu. Imaćemo nekoliko dobrih događaja koje će Jasmin Duraković dovesti u Novi Pazar. Razgovarali smo i o događajima koji će biti ovdje a to su “Dani Sarajeva u Novom Pazaru” ”, rekao je Husein Memić direktor KC Novi Pazar
Prema riječima Jasmina Durakovića, direktora BKC-a u Sarajevu želja je vidjeti koje su potrebe građana Novog Pazara.

“Šta bi voljeli vidjeti i da te programe ponudimo u narednom periodu u Novom Pazaru pa čak i u drugim mjestima koja nisu samo vezana za ovaj grad već uopšte Sandžak.”

Pokrenuto je i pitanje studiranja mladih iz Sandžaka u BiH.
“Želimo da sve one lične inicijattive za povezivanje BiH i gradova Sandžaka idu preko institucija. Velika mogućnost je privredna saradnja i razvoj turizma tako da su ovo prvi koraci”, kaže Nihat Biševac gradonačelnik.

Inače, potpisivanju sporazuma prisustvovali su predstavnici pet političkih stranaka koje sudjeluju u radu Skupštine Kantona Sarajeva,predstavnici gradova u Sandžaku i Udruženja građana porijeklom s ovih prostora.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.