Nudimo politiku pozitivnih promjena

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Mještanima poručio da će se boriti da očuvaju ono što je do sada postigao rahmetli akademik muftija Muamer Zukorlić.
Zukorlić u Bijelim Vodama – Nudimo politiku pozitivnih promjena_622800f676a06.jpeg
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Novo!
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Nosilac liste „Muftijin amanet – Stranka pravde i pomirenja”  Usame Zukorlić je sa svojim saradnicima obišao i mještane Bijelih Voda.

On je naglasio da su u ovoj kampanji krenuli sa obilaženjem svih dijelova grada Novog Pazara i Sandžaka u cjelini, jer im je cilj da se sretnu sa mještanima i ljudima iz svih krajeva, koji će im dati podršku na narednim parlamentarnim izborima.

„Bijele Vode predstavljaju na neki način jedan dio izolovan i periferni dio Novog Pazara koji je prilično zapostavljen i ne samo Bijele Vode već i lanac sela koja ga okružuju. Mi znamo da na ovom području je bilo nekih pokušaja navednih investicija koje su trebale da ožive ovaj kraj, da spriječe da se ljudi odseljavaju i da se ovaj kraj našeg grada pustoši. Investicija u vidu fabrike koja nije trajala ni par mjeseci i koja je vrlo brzo propala kao simbol politike kako ne treba.

Mi ćemo se boriti da glasovima našeg naroda u budućnosti se izborimo za neke suštinske promjene. Političari obećavaju sve i svašta, mi ćemo se potruditi da ponudimo jednu alternativu na ovim izborimo, nešto drugačijem nešto što nije bio običaj do sada, to je politika pozitivnih promjena, to je politika projekata, to je politika rezultata. Muftija rahmetli, po njemu ova lista i nosi ime „Muftijin amanet“, on je napravio rezultate kroz rad u skupštini Republike Srbije i mi bismo trebalo dugo ovdje ostati da nabrojimo šta je sve postignuto i kakvi su sve procesi pokrenuti.

Mi ćemo da nastavimo tim putem nepokolebljivo, onako kako zaslužuje naš narod, mi nećemo dozvoliti da nestane politike pravde i pomirenja, mi nećemo dozvoliti da ono za šta se Muftija borio, da se sa tim stane. Kako bi izgledao Novi Pazar i Sandžak da nema te politike, možete li da zamislite? Kako bi izgledalo sve ovo naše ovdje da nema te politike.“

On je mještanima poručio da će se boriti da očuvaju ono što je do sada postigao rahmetli akademik muftija Muamer Zukorlić, te da će nastaviti još jače, kako bi ostvarili rezultate na terenu.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

Budimo prijatelji

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.